2024 Kore dizileri: En yeniler, çok izlenenler ve yüksek puanlılar

Kore dizileri, son yıllarda en sevilen ve dikkat çeken yapımlar arasında. Netflix’in Asya’daki operasyonlarını genişletmesi ve Güney Kore’de çok geniş metrekarelik bir stüdyo alanı kiralamasıyla birlikte, pek çok yeni Kore dizisinin de vizyona gireceğini duymaktan memnuniyet duyacağınıza eminiz! Hem ülkemizde hem de dünyada popülerliği hızla artan K-drama veya Kore dram dizilerinden Kore yapımı romantik dizi serilerine kadar en sevilen ve en iyi Kore dizileri yazımızda. İster Netflix’te izleyebileceğiniz Kore dizilerini ister farklı platformlarda bulabileceğiniz Kore yapımlarını yazımızın devamında keşfedebilirsiniz.

En İyi Kore dizileri

En iyi Kore dizileri listemizde yer alan içerikler arasında romantik Kore dizileri 2023, Netflix Kore dizileri 2023, En son Kore dizileri gibi aradığınız pek çok kategoriyi bulmanız mümkün. İşte sevilen o diziler:

Doctor Cha (IMDb: 7.5)

Doctor Cha | Official Trailer | Netflix

Son zamanların en popüler yerli yapımlarından biri olan Bahar dizisine uyarlandıktan sonra merakla izlenen Kore dizisi Doctor Cha, Netflix’in en iyi Kore dizilerinden biri. Ana karakter, uzun bir aradan sonra tıp dünyasına geri dönen ve yeniden doktor olarak çalışmaya başlayan bir kadın ve dizi onun meslek hayatına yeniden adapte olmasının etrafında dönüyor. Karşılaştığı tüm zorlukları aşan bu güçlü kadının hikayesini çok seveceksiniz.

Parasyte: The Grey (IMDb: 7.2)

Parasyte: The Grey | Official Trailer | Netflix

Parasyte: The Grey, bilim kurgu ve korku türündeki dizi, dünya dışı varlıkların dünyaya gelmesi ve insanların bedenlerini ele geçirmesi üzerine kurulmuş bir hikayeye sahip. İnsan formunda yaşayan bu parazitlerin insanlarla olan karmaşık ilişkilerini ve hayatta kalma mücadelelerini işliyor. Dizide, baş karakterin bir parazit tarafından ele geçirildikten sonra yaşadığı dönüşüm ve hayatta kalma mücadelesi izleyicilere gerilim dolu anlar yaşatıyor. Eğer bilim kurgu ve korku türlerini seviyorsanız, Parasyte: The Grey sizi ekran başına kilitleyecek.

My Demon (IMDb: 8.3)

My Demon | Official Teaser | Netflix [ENG SUB]

En yeni Netflix Kore dizilerinden biri: My Demon. Mistik drama türündeki bu dizi serisinde, şeytanla iş birliği yapılan bir evlilik anlatılıyor. Tüm şeytani güçlerini kaybetmeye çok yakın olan Jeong Gu Won ile önemli bir varis olan Do Do He’nin arasındaki aşk hikayesini konu edinen diziyi, Kore drama türünü seviyorsanız çok beğeneceğinizden eminiz.

True Beauty (IMDb: 8.0)

여신강림(True Beauty) |Official Trailer |Netflix [HD]

Gençlik dizisi arayışında olanlar için keyifli bir Kore yapımı olan True Beauty, zorbalığa uğramış bir gencin makyaj yapmayı öğrenmesi ile değişen hayatını anlatıyor. İçinde fırtınalar kopsa da dışarıya kendini başka göstermenin ne zor olduğunu ve gençlik yıllarının o sancılı sürecini de kapsayan diziyi çok seveceksiniz.

Tale of the Nine Tailed (IMDb: 7.9)

Tale of the Nine Tailed | Main Trailer | iQIYI

Amazon Prime Video’da izleyebileceğiniz sürükleyici bir Kore dizisi: Tale of the Nine Tailed. Şehre yerleşen bir Gumiho’yu (bir tür yaratık) ve onun peşinde olan bir yapımcıyı anlatan bu dizi, karanlık ve fantastik kurgu tutkunları için harika bir seçim olabilir.

Crash Landing on You (IMDb: 8.7)

Crash Landing on You | Official Trailer | Netflix

Netflix’te en çok sevilen ve gündemde olan Kore dizilerinden bir diğeri ise Crash Landing on You. Romantik-dram türündeki Kore yapımlarını seviyorsanız, bu diziyi de çok seveceksiniz. Dizi, Güney Koreli zengin bir kadının, atlattığı bir kaza sonucu Kuzey Kore’de saklanmak zorunda kalmasını ve bu süreçte ona yardım eden bir askerin hayatını anlatıyor.

Goblin: The Lonely and Great God (IMDb: 8.6)

Goblin (Official Trailer)

Apple TV’de izleyebileceğiniz bir Kore dizi serisi arıyorsanız, Goblin: The Lonely and Great God’u mutlaka listenize eklemelisiniz. Dizide ölümsüz lanetini kırmak için bir gelin arayışında olan 939 yaşındaki ruh koruyucusu Dokkaebi, bir ölüm meleği ve trajik bir geçmişi olan neşeli bir öğrenciyle tanışıyor ve işler karışmaya başlıyor.

Bussiness Proposal (IMDb: 8.1)

Business Proposal | Official Trailer | Netflix

2022 yayın tarihli sevilen Kore dizilerinden biri, Bussiness Proposal. Henüz bir sezonu yayınlanmış olan dizinin hikayesinde, Ha-ri arkadaşının yerine gittiği tanışma randevusunda karşısındakini korkutup kaçırmayı planlar. Ama adam onun patronu çıkıp ona evlilik teklif edince işler sarpa saracaktır… Eğer romantik komedi seviyorsanız, bu yüksek puanlı diziye mutlaka şans verin deriz.

Forecasting Love & Weather (IMDb: 7.1)

Forecasting Love and Weather | Official Trailer | Netflix

Romantik komedi kategorisinden bir Kore dizisi daha. Forecasting Love & Weather’ın baş karakteri Jin Ha-kyung, her şeyi kuralına uyduran ve işlerini profesyonel bir şekilde yürüten birisidir. Kuralcılığı ve soğuk tavırları yüzünden çevresinde çok fazla insan bulunmuyordur. Le Shi-woo ise kalıpları reddeden eğlenceli ve özgür bir ruha sahiptir. Bu ilginç ikili, hiç beklemedikleri bir anda karşılaştıklarında ise aralarında sürpriz bir aşk doğar… Bu keyifli dizinin de henüz bir sezonunun bulunduğunu belirtelim.

Blind (IMDb: 8.2)

[Trailer] Blind ft Ok Taecyeon, Jung Eunji and Ha Seok Jin 🔥 | Coming to Viu

Gerilim ve gizem sevenler buraya! Daha şimdiden en iyi Kore dizileri arasında gösterilen Blind’ın hikayesinde, Soong-joon’un hayali dünya üzerinde var olan kötülüklerin tamamını cezalandırmaktır. Haksızlığa maruz kalan masum insanlar için rahatsız edici gerçeklikler ortaya çıkar. Soong-joon ise olanlara gözlerini kapatan diğerlerinin aksine gerçek failleri bulmak için mücadele vermeye hazırdır…

Narco-Saints (IMDb: 7.4)

Narco-Saints | Official Trailer | Netflix

Gerilim-suç kategorisinde yer alan Narco-Saints’in hikayesinin, gerçek olaylardan uyarlandığını biliyoruz. Dizinin hikayesine göre, sıradan bir girişimci olan In-gu, Koreli bir uyuşturucu baronunu yakalamak için gizli bir devlet görevine katılır. Uyuşturucu kaçakçılığında Kore’nin bir numarası olan Yo-hwan ise tüm ülkeyi avucunun içerisinde tutmaktadır. In-gu ve arkadaşlarından ise görevi tamamlayarak bu adamın elindeki tüm gücü almaları beklenir…

If You Wish Upon Me (IMDb: 8.8)

If You Wish Upon Me (2022) Full Trailer | Ji Chang Wook, Choi Soo Young, Sung Dong Il | Kdrama

Yeni bir dizi olmasına rağmen şimdiden en iyi Kore dizileri listesine girmeyi başaran If You Wish Upon Me, Kore draması tutkunları için oldukça ideal. Dizinin hikayesine göre, Yoon Gye-ree ölümden kaçan ve hayatın zorluklarını anlasa da çözemeyen biridir. Aniden gelişen bir olayın ardından bir bakım evinde gönüllü olarak çalışmaya başlar. Bu iş, hayatını değiştirir ve kendisini ölmek üzere olan hastaların son dileklerini yerine getirmeye adar…

All of Us Are Dead (IMDb: 7.6)

All of Us Are Dead | Official Trailer | Netflix

Gerilim ve korku sevenler buraya! 2022 Kore dizilerinden biri olan All of Us Are Dead’de, hızla yayılan zombi salgını sebebiyle hayatta kalma mücadelesi veren bir grup öğrencinin hikayesi işleniyor. Hikayeye göre, okulun içerisinde bulaş hızı giderek artan salgın, insanları bir bir zombiye dönüştürür ve henüz hastalanmayanlar köşe bucak kaçarak hayatta kalmaya çalışır. Sağlıklı öğrencilerin tek amacı, sağ salim okuldan kaçabilmektir…

It’s Okay to Not Be Okay (IMDb: 8.7)

It's Okay To Not Be Okay | Official Trailer | Netflix

It’s Okay to Not Be Okay dram, romantizm, komedi gibi ögeleri harika bir harman şeklinde izleyiciye sunan bir Kore dizisi. Hikayeye göre, trajik olaylarla dolu bir geçmişe sahip bir sağlık çalışanı, birgün kişilik bozukluğu olan bir çocuk kitabı yazarıyla tanışır. İkilinin arasında zamanla romantik bir bağ kurulmaya başlar… Dizinin ayrıca New York Times gazetesinin 2020’nin en iyi uluslararası TV dizisi listesinde yer aldığını da söyleyelim.

Itaewon Class (IMDb: 8.2)

Itaewon Class | Official Trailer | Netflix

Dram türünde bir Kore dizisi olan Itaewon Class’ta, eski bir mahkum olan arkadaşıyla birlikte, Seul’un en canlı sokağında bar açmaya çalışan baş karakterin, bu süreçte yaşadığı zorluklar konu alınıyor. Bu harika diziyi izlerken çok duygulanacağınızı, önden söyleyelim.

Squid Game (IMDb: 8.1)

Squid Game | Resmi Fragman | Netflix

2021 Kore dizileri arasında ilk önerimiz Squid Game. Bu dizi için Netfix’e gelen en büyük K-drama diyebiliriz. Daha şimdiden çoğu kişi tarafından izlendi ve pek çok popüler diziyi arkasında bıraktı. Dizinin hikayesi, maddi sıkıntı içindeki yüzlerce insanın yüklü bir para ödülü karşılığında bir dizi hayatta kalma oyununa davet edilmesiyle başlıyor. Yarışmacılar, her bir oyunda, milyoner olabilmek için hem kendi hayatlarını hem de insanlıklarını kaybetme riskiyle karşı karşıya kalıyorlar. Hem stresle hem de merakla izleyeceğiniz bu benzersiz yapımı henüz izlemediyseniz mutlaka izlemenizi öneririz.

Beyond Evil (IMDb: 8.2)

Beyond Evil | Official Trailer | Netflix [ENG SUB]

2021 Kore dizileri listemizin bir diğer önerisi de yine Netflix yapımı. Beyond Evil, şehirlerini sarsan bir seri katilin peşindeki iki korkusuz adamın hikayesini konu alan bir gerilim-psikolojik drama. Ayrıca “57. Baeksang Sanat Ödülleri”nde Shin Ha-kyun’un “En İyi Erkek Oyuncu” ödülünü kazanmasıyla birlikte “En İyi Drama Ödülü”nü kazandı. Dizide, eski dedektif Lee Dong-shik (Shin) yerel bir polis karakolunda sıradan görevlere indirilir; mesleki yaşamı boyunca tanık olduğu bir dizi korkunç cinayetin ardından nihayet huzurlu bir hayata dönmek üzeredir. Ama burada da Lee ve dedektif Han Joo-woo (Yeo Jin-goo), kötü niyetli suçlunun peşine düşmek için bir araya gelir…

Vincenzo (IMDb: 8.5)

Vincenzo | Official Trailer | Netflix [ENG SUB]

Vincenzo, Netflix Kore dizileri 2021 arasında adından çok söz ettirenlerden. Ünlü oyuncu Song Joong Ki dizideki tatlı ve zeki “Vincenzo Cassano” rolüyle K-drama hayranlarının adeta gönüllerini fethetti. Dizinin başkarakteri Vincenzo, 8 yaşındayken Cassano suç ailesinin yanına İtalya’ya gönderilir. Artık bir yetişkin olan Vincenzo, mafya ve aile danışmanı olmak üzere avukat olmuştur. Ancak mafyayla arasındaki sürtüşme sonucunda Güney Kore’ye döner. Amacı temelinde tonlarca altının saklandığı bir binayı devralmaktır. Burada sadece bir avukat olan Hong Cha-young ile yolları kesişir. İkili, sonunda kötü bir şirketi çökertmek ve Geugma Plaza’da yaşayan kiracıları korumak için birbirlerine yardım eder…

Mouse (IMDb: 8.7)

MOUSE Trailer #2 | Lee Seung Gi, Lee Hee Joon, Kyung Soo Jin | Now on Viu

2021 en iyi Kore dizileri listemizin bir diğer önerisi Mouse. Dizinin merak uyandıran hikayesi “Psikopatları önceden tespit edebilseydik ne olurdu” sorusunu ele alıyor. Dizide iki polis olan Lee Seung-gi ve Lee Hee-joon, tüm ulusu korkutan çılgın bir seri katilin acımasız cinayetlerinin peşine düşer. Adalet arayan iki polis, katil daha fazla kargaşaya yol açmadan önce onu bulmaya çalışır…

Taxi Driver (IMDb: 8.2)

TAXI DRIVER Trailer | Lee Je Hoon, Esom | Coming to Viu

Taxi Driver, sevilen en son Kore dizilerinden. Dizinin hikayesi, kanunların korumadığı mağdurlara hizmet veren “Rainbow Taxi” isimli bir taksi şirketinin etrafında dönüyor. Bu şirket, sıradan bir taksi şirketi değildir. Müşterilerine özel bir “intikam çağrı” hizmeti sunmaktadır. Şirketin sürücülerinden biri ise annesi bir cinayete kurban giden Kim Do-gi’dir. Kang Ha-na bir avukatken Ahn Go-eun bir bilişim uzmanıdır ve bu üçlünün yolu bir yolculukta kesişir… Aksiyon, suç ve dramayı birleştiren yapımı soluksuz izleyeceğinize emin olabilirsiniz.

Youth of May (IMDb: 8.6)

Youth Of May Tanıtım 1 Türkçe Altyazılı [Lee Do Hyun X Go Min Si] | Güncel Kore Dizi

2021 Kore dizileri listemizin önerilerinden biri de Youth of May. Eğer Netflix orijinal dizisi Sweet Home’u izlediyseniz, bu Kore dramasının başrollerinden ikisi size tanıdık gelebilir. Lee Do-hyun ve Go Min-si, Sweet Home’da kardeş olarak oynadıktan sonra, Youth of May’de karşımıza sevgili olarak çıkıyorlar. Bu keyifli gençlik dizisi, Mayıs 1980’de, Güney Kore’de tarihsel olarak önemli bir zaman diliminde geçiyor.

Dizinin başrol oyuncusu Lee, baş belası olmasına rağmen aslında biraz dahi olan ve Seul Ulusal Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne girmek için en yüksek notları alan Hwang Hee Tae’yi canlandırıyor. Mark Go’nun ilk başrolü olan Kim Myung-hee ise Gwangju’da yaşayan bir hemşire ve güzel görünümüne rağmen soğuk bir dış görünüşe sahip… Görünüşe göre farklı hayatlar yaşayan ikili, sonunda tanışır ve hayatlarının en zor Mayıs’ını yaşarlar…

Hospital Playlist (IMDb: 8.8)

Hospital Playlist | Official Teaser | Netflix [ENG SUB]

Hospital Playlist, 2021’de ikinci sezonuyla karşımıza çıktı. Dizinin ilk bölümü yayınlanmadan önce, ikinci sezonun yolda olduğu zaten biliniyordu. Dizide 1999’daki lisans eğitimlerinden bu yana, yirmi yıl boyunca aynı hastanede arkadaş kalan beş doktorun hikayesi anlatılıyor. Yaşama ve ölüme sık sık tanık olan bu arkadaş grubu, adeta yaşamın mikro kozmosu içindedir… Dizinin ikinci sezonundan Lee Ik-jun ve Chae Song-hwa’nın nihayet bir çift olup olmayacağı da dahil olmak üzere; ilk sezondan aklınızda kalan soruları yanıtlamasını bekleyebilirsiniz…

Nevertheless (IMDb: 7.3)

Nevertheless, | Official Trailer | Netflix [ENG SUB]

2021 Kore dizileri listemizin bir diğer önerisi de Nevertheless. K-drama hayranlarının tabiriyle “Netflix’in oğlu” Sonf Kang, Nevertheless’te, dışarıdan iyi görünen ama aslında ilişkilere karşı soğukkanlı bir tavır sergileyen Park Jae-eon’u oynuyor. Romantizmle ilgilenmediğini söyleyen karakterimiz sonunda okul arkadaşı Yoo Na-bi’ye aşık olur. İkili, başlangıçta bir çıkar ilişkisiyle yola çıkarlar, ancak aşka yaklaşımları zamanla fazlasıyla değişmeye başlar… Nevertheless, konusuyla romantik kore dizileri 2021 dendiğinde ilk akla gelenlerden.

The Devil Judge (IMDb: 8.4)

THE DEVIL JUDGE – OFFICIAL TRAILER | Korean Drama | Ji Sung, Kim Min Jung

Kore sineması daima heyecanı yüksek tutuyor. İşte The Devil Judge da soluksuz izleyeceğiniz bir dizi. Dizinin hikayesi mahkemeyi bir realite şova dönüştüren başyargıç Ji Sung ile onun gerçek benliğini ortaya çıkarmaya çalışan genç yargıç Jinyoung’un arasındaki umutsuz rekabeti konu alıyor. Eğer Kore dizilerini seviyorsanız bu yapıma mutlaka şans verin deriz.

You Are My Spring (IMDb: 7.4)

You Are My Spring – OFFICIAL TRAILER

You Are My Spring, sevilen Netflix Kore dizileri arasında. Dizinin hikayesi, yetişkin olmalarına rağmen hala çocuksu bir ruh haline sahip olan bir grup insanı konu alıyor. Kang Da-jeong bir otel konsiyerj müdürü olarak çalışmaktadır. Komşusu Ju Young-do ise bir psikiyatristtir. İkili, bir cinayet davasına tanık olur… Gizem, suç ve romantizm! Daha ne isteyebilirsiniz ki?

My Name (IMDb: 7.9)

My Name | Official Trailer | Netflix [ENG SUB]

Kore sineması, harika kara filmlerle tanınır: Oldboy, New World ve A Bittersweet Life’ı düşünün… İşte My Name de kadın başrolüyle sizi harika bir kara film dizisiyle buluşturuyor. Han So-hee, babasının ölümüne tanık olduktan sonra intikam peşine düşen “Song Ji-woo” olarak kendisini bir aksiyon yıldızına dönüştürür. Katili bulmak için geleceğini terk eder ve babasının arkadaşı Mu-jin liderliğindeki bir uyuşturucu karteline katılır; polis teşkilatında bir köstebek olur. İntikam amacıyla çıktığı macerada ise babasının ölümünün arkasında yatan ve inandığı her şeyi değiştirecek acı gerçeği öğrenir…

Sisyphus: The Myth (IMDb: 7.1)

Sisyphus | Official Trailer | Netflix [ENG SUB]

En iyi Kore dizileri listemizin bir diğer önerisi Sisyphus: The Myth. Dizinin hikayesi, yüksek düzeyde kodlama becerileri olan dahi bir mühendis olan Han Tae-sul’un çevresinde şekilleniyor. Han Tae-sul aynı zamanda Quantum and Time’ın kurucu ortağıdır ve şirketi sıfırdan dünya çapında bir şirket haline getirmek için çabalamaktadır. Ancak dünya bununla ilgili çok az şey bilmektedir; şirketin hisseleri Han’ın kardeşinin ölümünden sonra sürekli dalgalanır ve Han’ın tehlikeli bir yola girmesine neden olur…

Vagabond (IMDb: 8.3)

Vagabond | Official Trailer | Netflix

2019 tarihli Vagabond, en iyi Kore dramaları arasında yer alan efsanevi bir yapım. Dizinin hikayesine göre, baş karakter Lee Seung’un yeğeni, bir uçak kazasında hayatını kaybeder. Olayın perde arkasını araştıran Lee, derine indikçe tehlikeli bir yolsuzluk ve terör ağını deşifre edecektir…

The King Eternal Monarch (IMDb: 8.3)

The King : Eternal Monarch Season 1 | Official Trailer | Netflix

2020 yayın tarihli The King Eternal Monarch, bilim kurgu ve aksiyon türünde dikkat çeken yapımlar arasında gösteriliyor. Dizide, eski zamanlardan gelen bir Kore imparatoruyla cesur bir dedektifin hikayesi anlatılıyor. Paralel evrenden günümüze gelen imparator, dahil olduğu yeni dünyaya alışmakta bir hayli zorlanacak…

İlginizi çekebilir: En iyi Kore filmleri: Eskiler, yeniler, çok izlenenler ve yüksek puanlılar

Uplifers
Kaliteli ve mutlu yaşam koçunuz!