2020 ile birlikte yeni bir on yıla girerken: Değişime hazır mısınız?

Bir yılı geride bırakıp yeni bir yıla adım atarken, bir dönemin bitişi ve yeni bir dönemin başlangıcı olduğundan, hissettiğimiz duygularla hayatımızı değerlendirme eğiliminde oluruz. Neredeydik, neler hedeflemiştik, neleri gerçekleştirdik veya gerçekleştiremedik? Yılbaşı bu sorgulama sürecini tetikler ve aslında bize, hayatımızı yeniden yapılandırmak için bir fırsat verir. Fakat yeni yıla girip de birkaç hafta geçtikten sonra yeniden rutinin içine dönerek, hayatın akışı içinde sürüklenip giderek, çok da tatmin olmadığımız hayatlar yaşayabiliriz.

Bu yıl geçişi ise daha da önemli, çünkü 2020 yılı ile birlikte yeni bir on yıla giriyoruz.

Büyük dönüşüm rüzgârlarının estiği bu dönemde yaşamak istediğimiz dünyayı yaratacak olan bizleriz. Astrolojik olarak da bu etkileri görüyoruz ve kitabıma da adını veren “Ruhsal Rönesans” çok daha güçlü bir şekilde kendini hissettirecek. Geçen hafta gerçekleşen yılın son dolunayının ardından 26 Aralık’ta yeniayda gerçekleşecek güneş tutulması ve 10 Ocak’taki ay tutulması adeta dönemin başlangıç çanlarını çalıyor olacaklar.

Büyük bir dönüşümden geçmekte olan dünyada yolumuzu bulabilmek, istediğimiz hayatı yaratabilmek ve zorlanmamak için içsel pusulamıza ulaşmalı, kim olduğumuzu, bu hayatta yapmak istediklerimizi bulmalıyız. Ruhumuzla uyumlu bir hayat yaratmak bizi içsel huzura ve tatmin olma duygusuna taşır. Bu hayata katmaya geldiklerimizi paylaştıkça hayatın anlamını buluruz. Bunu yapabilmek için de bize özel, hayatımıza anlam katacak şeylerin ne olduğunu anlamalı ve rotamızı bu yöne çevirmeliyiz.

Yıllardır bu çalışmaların içerisinde deneyimlediğim, gözlemlediğim ve özellikle koçluk seanslarımda yaşadığım şey şu: Hepimiz değişmek, hayallerimizi yaratmak istiyoruz ama özellikle bir şartla, aynı kalarak, aynı alışkanlıkları, davranışları sürdürerek, ki bu maalesef mümkün değil! İsteğin doğasına aykırı. Einstein’ın da dediği gibi; “Delilik aynı şeyleri tekrar tekrar yapıp farklı sonuçları beklemektir.” 

Belki de senelerdir hayalini kurduğumuz, hatta belki de artık unuttuğumuz isteklerimizi gerçekleştirmek istiyorsak bunun için gerekli olan çalışmaları da yapmaya hazır olmamız gerekiyor. Başka bir deyişle aslında “bükülmez niyet” koymamız, yani ne olursa olsun yılmadan yolumuza devam etmemizi sağlayacak olan içsel güç ve motivasyonu içerin derin bir kararlılık gerekiyor.

Bunun için de;

  • Hem içsel dönüşüm çalışmaları yapmak; olumsuz inançları, kırgınlıkları, öfkeleri, kısacası geçmişe dair taşıdığımız tüm olumsuz ve gölge duygu ve düşünceleri serbest bırakmak ve arınmak,
  • Hedefe yönelik bir plan doğrultusunda aksiyon almak,
  • Süreklilik; yani yılmamak, karşımıza çıkan tüm zorluklara rağmen yola devam etmek ve bunun için kendi kendini motive edebilmek ve disiplin gerekiyor.

Maalesef sadece birini yapmak çoğu zaman yeterli olmuyor ve değişime engel olan dinamikleri dönüştüremiyor, etkili bir sonuç için hepsini bir arada kullanmak gerekiyor. Yemek yaparken, eksik malzeme ile yaparsak o zaman yemeğin tadı da bir tuhaf oluyor, hele ki ana malzemelerde sorun varsa hiç yenmeyecek bir şey çıkabiliyor ortaya.

Aslında bu dönüşüm sürecinde bizi olduğumuz yerde tutan ve engel olan en güçlü sabotaj aktörleri, arka planda gezinen belli belirsiz sinsi duygulardır. “Canım istemiyor, modum yok, sıkılıyorum, sonra yaparım, neyse bir kereden bir şey olmaz, birazdan, zamanım yok, çok yoğunum, param yok, izin alamam, yorgunum, hep benim başıma geliyor, olmaz zaten” gibi gibi… Tanıdık geliyor mu sizlere de? Bir bakmışız, bir on yıl daha geçmiş….

Tüm gezegenlerin de desteklediği bu dönüşüm fırsatını en iyi şekilde değerlendirmek ve bu yıl hedeflerimize doğru yürüdüğümüz bir yıl yaşamak için, hatta daha da iddialı bir hedef koyup “hayatımızın bugüne kadarki en muhteşem yılını yaratmak” için kolları sıvamalı, yola koyulmalıyız.

Bu kadar önemli bir dönemden geçerken sizleri desteleyebilmek için ben de 4 haftalık online bir çalışma hazırladım. 20 Aralık Cuma akşamı başlayacak ve 2020 hedeflerinizi ve aslında gerçekten kim olmak istediğinizi belirleyeceğiniz bu çalışma ile ilgili tüm detaylar burada bulabilirsiniz. 

Sihirli ve büyülü, hayallerinizi inşa ettiğiniz, harika bir yıl olmasını dilerim,
Sevgilerimle…

İlginizi çekebilir: Kelebek etkisi: Kanatlarımızı bu dünyayı daha iyi bir yer haline getirmek için çırpmak

Zekiye Olgaçay Ruhsal Dönüşüm Rehberi & Regresyon Terapisti
“Ruhsal Rönesans” kitabının yazarıdır. Babasının büyükelçi olması nedeni ile çocukluğunu Brezilya, Mısır, Kuwait, Çekoslovakya, İngiltere gibi dünyanın birçok farklı ülkesinde, 5 farklı kıtada geçirdi. ... Devam