2019 Güneş tutulmasıyla başlıyor: Siz 2019’a nasıl başlıyorsunuz?

Kadim zamanlardan bu yana gökyüzü incelendiğinde Güneş ve Ay tutulmalarının normal bir Yeni Ay ve Dolunay’a göre etkisinin çok daha kuvvetli olduğu gözlemlenmiştir. Normalde Ay’ın Yeni Ay ve Dolunay döngüsü bizleri bir aylık zaman dilimlerinde etkilerken, tutulmaların etkisi tutulma zamanına göre minimum bir yıl veya daha fazla bir zaman dilimine yayılır. Bu yüzden mikro düzeyde bireylerin hayatını kader anlamında etkilerken, ülkelerin tarihini kimi zaman depremlerle, yangınla, kıtlıkla, volkan patlamalarıyle, büyük hayvan ve insan toplu ölümleriyle, kralların ölümü ile değiştirmiştir.

Gökyüzü yüzyıllardan beri incelenip kayda alındığından, gökyüzü belli dönemlerde aynı transitleri biz fanilere yaşatır ancak evrenin sürekli hareket etmesi kanunundan ötürü gelecek olan konum aynı bile olsa, size farklı konularda aynı enerjileri yaşatacaktır. Örnek verirsek bu yılki tutulmalar Yengeç Oğlak kaspında gerçekleşecek. Aynı tutulma döngüsünü bizler 1999-2000 senesinde yaşamıştık, şimdi buna istinaden bir flashback yapalım, bu senelerde hangi kararları verdiniz nelere niyet etmiştiniz ve almış olduğunuz kararlar doğrultusunda başınıza neler geldi?

Şimdi gökyüzü yine aynı transitleri bu sene yaşatmak için start veriyor ancak bu sefer hızlı bir başlangıçla, 6 Ocak’ta parçalı Güneş tutulması ile başlıyor. Kısaca hatırlarsak Güneş bizim eril tarafımızı, büyük otorite figürlerini, babamızı, patronlarımızı ve bizi temsil eder. Oğlak burcunda gerçekleşen parçalı Güneş tutulması aynı zamanda bir Yeni Ay, bu da bizim için taze bir başlangıç. Özellikle Oğlak burcunun olumlu yönleri; disiplin, plan, strateji, sabır konularına odaklanırsak, parçalı Güneş tutulmasının hakkını verebiliriz; aksi halde karanlık yönleri olan korkular, soğukluk, ego ve karamsar enerjileri çalıştırır, ilahi gücün karanlık tarafına yönelmiş oluruz. Eğer bu tarz duygular içindeyseniz hemen Oğlak’ın panzehri olan Yengeç’in koşulsuz sevgi, şefkat ve merhamet duygusuna sığının, ki an haritasının yükseleni Akrep dönüşüm enerjisiyle size desteğini versin.

Ay’ın Durağı Belde olarak geçiyor; bu durakta yapılan alım satım ve ilişkilerin olumsuz olacağına dair bilgiyle de Gökyüzü bizi uyarıyor. Yeniliklere adım atarken de geçmişten derslerinizi aldınız mı? Çünkü eski hesapların da aynı zamanda dürüleceği bir dönemi de yaşatıyor.

Tutulmaz Vega sabit yıldızı ile birleşiyor. Vega Çinlilerin 4 ana takımyıldızından birinin ismi ve sembolü Siyah Kaplumbağa, üstünde de Yılan var. Vega sabit yıldızı 28 tane olan Çin konakları içinde, Siyah Kaplumbağa sınırlarındaki 9.durak Niu-Ox (Öküz) Ay durağı içinde bulunur. Bu durum, Vega’nın, Kaplumbağa kabuğundan yapılan Lir çalgısı sembolüyle ve Lyra Takımyıldızının Kaplumbağa Takımyıldızı olarak anılmasıyla da benzerlik gösterir. Mitolojide Orpheus kaplumbağadan yapılan 7 telli liriyle vahşi hayvanları büyüleyerek evcilleştiriyor; Zodiac olarak ele alırsak, 7 teli, 7 gezegen olarak gördüğümüzde, bu durumu “Kendini bil” kelimesiyle daha iyi anlatmış oluruz.

Sahip olduğumuz maddi ve manevi değerlerimizin farkına vararak tekrar sınanacağımız bir dönem başlıyor. Özellikle bu sene gezegenlerin retrosuz oluşu ile her konuda gerek ekonomik, gerek ilişki olarak kendimize ciddi anlamda bir çekidüzen vermemizi istiyor. Geçmişte yaptıklarımızın sonuçları ile kimimiz ödüllendirilirken, gökyüzü kimilerine de yaptıklarının sonucunu yaşatacağını garanti ediyor. Kısmi Güneş tutulmasının dünyada görüleceği yerler Doğu Asya ülkeleri ve Pasifik, bu yerlerde tsunami, deprem hareketleri görülebilir, ülke yönetimlerinde bulunan önemli liderlerin ölüm haberlerini alabiliriz.

Ayrıca güç savaşlarının belli ülkelerin ittifakları ile ekonomik olarak yürütüldüğü zamanlardayız, para değerlerindeki ani dalgalanmalar şaşırtıcı olabilir. Güzel ülkemde ise nispeten daha iyi, global ekonomik düzenin kelebek etkisini cebimizde paranın değerinin azalmasıyla hissederken, bir taraftan da sınırlarımızla ilgili, komşu ve NATO mütteffikleri ile diyaloglarımız ön plana çıkacak ve Amerika kendi para piyasalarındaki çalkantılar ve devlet içindeki olaylarla gündeme oturacak…

Göksel konum bizim lehimize çalışıyor.Eğer burcunuz toprak elementi ve su elementi ya da haritanız da toprak ve su elementleri çoğunlukta ise kariyer, baba figürü konumdaki kişilerle ilgili birtakım sorunlarla baş etmek zorunda kalırken aynı zamanda radikal kararlar alıp yeni başlangıçlar da yapabilirsiniz.

Ateş ve hava burçları ve haritalarında bu elementleri çoğunluk olanları ise sürprizler ve yeni başlangıçlar bekliyor. Yine yukardaki otorite figürleri ile ilgili konularda sınava tabii tutulabilirler ve marttan sonra kendilerini daha da rahat hissedecekleri bir dönem kapıda.

Ayrıca kemik, cilt, diş, sindirim problemlerine dikkat! Kendinizi ateşten korumanızda da fayda var.

1925 yılında kahin Elsie Wheeler tarafından tasarlanan Sabian sembollerinde 6 Ocak Parçalı Oğlak Tutulması spor kıyafetleri içerisinde kız ve erkek öğrencilerinin bulunduğu okul alanı ile anılır; bu da bizim dünya okulunda birer öğrenci olduğumuzu, bu okulu bitirmek için ihtiyacımız olan enerjinin gökyüzünden geldiğini ve bu enerjiyi hayallerimizi ve hedeflerimizi gerçekleştirmek için disiplin, kararlılık ve azim enerjisini dönüştürerek hareket etmemizi ve yeni kararlarımızı bu doğrultuda almamızı salık veriyor. Gökyüzü bize bir şeyler anlatır, biz de elimizden geldiğince ışıklarını fanilere yansıtmaya çabalarız.

Gökyüzünde yıldızınızın ışıl ışıl parlaması dileğiyle…

İlginizi çekebilir: Yeni yılda yeni bir başlangıç: “2018: Dersimi aldım, 2019: Hazırım”

Arzum Koyuncu Astrolog & Enerji Terapisti
Marmara Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri mezunu oldu ve üniversite öğrencisi olarak çalışmaya 1997 yılında başladı. Lisanslı gayri menkul ... Devam