2018 yılına fit girmek isteyenler için spor motivasyonunu arttıracak 5 yöntem

Yeni yıl yaklaşıyor. Haliyle, yeni yıl öncesinde kendimizle ilgili yeni kararlar almamak olmaz! Bu kararlar belki iş hayatımız belki de kendimizi daha iyi hissetmek için değişiklik gösterebilir. Bunlar arasında en olmazsa olmazı, “yeni yılda daha fazla spor yapacağım” olabilir.

Spor yapmak için kendimizi yalnızca fiziksel olarak hazır hissetmek ne yazık ki bazen yeterli olamayabiliyor. Spora hayatımızda düzenli bir şekilde yer vermek için kendimizi zihinsel olarak da hazır hissetmek çok etkili.

Peki, kendimizi zihinsel olarak nasıl spor yapmaya nasıl alıştırırız? Daha sağlıklı, mutlu ve enerjik hissetmek ve spor konusunda biraz daha motive olmak için yeni yılı beklemenize gerek yok.

Kendimizi zihinsel olarak nasıl spor yapmaya nasıl alıştırırız?
Spor kıyafetlerinizi daha çok giyin

Günümüzde artık pek çok kişi market alışverişi yaparken bile en rahat spor taytları ya da ayakkabılarını giyiyor. Belki o gün hiç spor bile yapmamış bile olabiliyorlar. Ancak bazı araştırmalar, bu şekilde giyinmenin dahi, zihni hareket ve egzersiz yapmak için tetiklediğini söylüyor. Araştırmacı Hajo Adam, bunun tamamen semiyotik (göstergebilim) olduğunu, ne kadar spor kıyafeti giyerseniz, o kadar aktif olup spor yapacağınızı söylüyor. Bizi iyi hissettirecek parçalara sahip olmak da işin önemli bir kısmı.

Spor gözünüzün önünde olsun

Siz harekete geçirecek şeylerden biri de, gözünüzün önünde sürekli size bunu hatırlatacak bir nesnenin olması! Belki acımasızca, ancak evinizin bir köşesine sizi davet edecek güzel bir mat sermek ve kendinize alan oluşturmak, ya da bir yürüme bandına sahip olmak bu konuda yardımcı olabilir. Vicdanınızın sızlamaması için bunları kullanmalısınız!

Neden başlamak istediğinizi hatırlayın

Spora hayatımızda daha fazla yer vermek için sayısız nedene sahibiz. Ama içlerinden bir tanesi sizi harekete geçirecek asıl sebep olabilir. Kendinizi isteksiz ve enerjisiz hissettiğinizde buna en başında neden başladığınızı kendinize hatırlatmak yeniden içinizdeki ateşin alevlenmesine katkı sağlayacaktır.

Performansınızı artırmak için gelişiminizi takip edin

Hareket etmek için ihtiyacınız olan ilham ve motivasyonu bulduktan sonra sıra geldi performansınızı artırmaya! Düzenli çalışmalar egzersizin etkilerini daha hissedilir hale getiriyor. Akıllı giyilebilir cihazlar kullanarak performansınızı günbegün takip ederek gelişim gösterebilirsiniz.

Neler hissettiğinizi not alın
Yeni duyguları anlamlandırmak hem de yeni yıl öncesinde alacağınız kararları tekrarlamak için not alabilirsiniz.

Yoga ya da koşu fark etmez… Egzersiz yaparken zihnimiz de hareket halindedir ve bizi yeni keşiflere çıkarır. Spor yaparken her gün yeni duygular ortaya çıkabilir ve her gün kendimizi yeniden keşfetme imkanı bulabiliriz. Hem bu yeni duyguları anlamlandırmak hem de yeni yıl öncesinde alacağınız kararları tekrarlamak için bir egzersiz günlüğü tutmak motivasyonunuzu canlı tutacak.

İlginizi çekebilir: Kış aylarında spor motivasyonunu koruyabilmenin 6 yolu

Kaynaklar:
The Atlantic
Shape Magazine
Womens Health Magazine

Uplifers
Kaliteli ve mutlu yaşam koçunuz!