2017 Sonbahar sezonunda gardırobunuzun “olmazsa olmaz”ları

Yaz sıcaklarının devam ettiği bir sonbahar mevsimi yaşıyor olsak da, yavaş yavaş gardırobumuzu yeni sezona göre düzenlemeye başladık. Mağazaların vitrinlerinin de sonbahara hazır olduğu bu günlerde, aşağıdaki 6 maddelik trend raporumuz, yeni sezon alışverişlerinizde size oldukça yardımcı olacak. 

Açık omuzlar, wrap gömlekler, bol kollar, fırfırlar, volanlar
Hem eğlenceli, hem gösterişli olan bu omzu açık modelleri modacılar tasarlamaktan, kadınlar da giymekten büyük keyif alıyor.

Düz t-shirtlere, gömleklere alıştığımız son yıllarda bu yeni trend bize tekrar kadın olduğumuzu hatırlattı. Hem eğlenceli, hem gösterişli olan bu omzu açık modelleri modacılar tasarlamaktan, kadınlar da giymekten büyük keyif alıyor.

Çizgiler
Özellikle çizgili gömlek elbiseler, üstler ve etekler eylül, ekim ayları için oldukça kullanışlı, mutlaka edinmenizi tavsiye ederim.

Eylül ve ekim aylarında herkesin çizgili giyeceği şimdiden kesinleşmiş durumda. Özellikle çizgili gömlek elbiseler, üstler ve etekler eylül, ekim ayları için oldukça kullanışlı, mutlaka edinmenizi tavsiye ederim.

Kimono ve pijama modası
Pijama görünümlü kıyafetlerle sokağa çıkmaya henüz hazır değilseniz, saten veya kadife kimonolarla bu yeni trende yumuşak bir geçiş yapabilirsiniz.

Başlarda ne kadar yadırgamış olsak da, bu pijama modasına gözümüz gittikçe alışıyor ve giymeye cesaret edenleri beğenmeye başladık bile. Zara da zaten bu ürünlere koleksiyonunda hatrı sayılır bir yer ayırmış. Ama yine de pijama görünümlü kıyafetlerle sokağa çıkmaya henüz hazır değilseniz, saten veya kadife kimonolarla bu yeni trende yumuşak bir geçiş yapabilirsiniz.

Sepet ve hasır çantalar
Hasır çantalar, modacılar için de uygulanabilir etnik parçaların nasıl hızla yükselebildiğinin bir kanıtı oldu.

Şaşırtan bu yeni trend, hızla dünyanın bütün metropollerinde hakimiyetini ilan etti ve bir anda herkesin odak noktası oldu. Hasır çantalar, modacılar için de uygulanabilir etnik parçaların nasıl hızla yükselebildiğinin bir kanıtı oldu. Her tarz kıyafetle kombinlenen bu çantalardan, hepimiz birer ikişer edineceğiz sanırım.

“Ben burdayım” diyen ayakkabılar
2017 Sonbahar sezonu trendleri / Ayakkabılar

Gucci’nin kürklü terliklerinden, Vetements’in çorap şeklindeki ayakkabılarına, metalik renklerden, bembeyaz botlara kadar ne kadar ilginç model varsa bu sene hepsi satışta. Yok ben o kadar iddialı giyinemem diyorsanız da, en azından kadife, inci gibi trend materyallerle veya şu an her ikisi de geçerli olan çok ince topuk, çok kalın topuk olarak olarak modayı kendinize göre uygulanabilir bir şekilde sınırlayabilirsiniz.

Halka küpeler
2017 Sonbahar sezonu trendleri / Halka küpeler

Geçen sene ki “choker“ın kuvvetli rüzgarını bu sene halka küpeler çaldı. Her kalınlık ve boy makbul, yeter ki halka olsun.

İlginizi çekebilir: 2017 Sonbahar- Kış sezonunun göz makyajı trendleri 

İlknur Karasoy
Endüstri mühendisliği üzerine mBA yaparak geçirdiğim eğitim yıllarımda, insanın kendine iyi bakmasının, kendini iyi hissetmesi için ne kadar önemli olduğunu keşfettim. Bu minik keşif ... Devam