2016 ilkbahar – yaz sezonunun öne çıkan saç trendleri

Güneşli ve sıcak günler henüz bin ışık yılı uzakta gibi görünseler de tasarımcılar iple çektiğimiz 2016 ilkbahar – yaz sezonunda hangi tarzların öne çıkacağına karar verdiler bile! İşte önümüzdeki ilkbahar – yaz sezonu boyunca saçları süsleyecek en çarpıcı saç trendleri:

Burgulu topuzlar

Kadınların en favori saçıdır “ev topuzu”. Çünkü kuaförde saatler harcasanız da, alelade yapılmış bir ev topuzundaki seksi ve salaş havayı vermek oldukça zordur. Kadınların bu tutkusundan yola çıkan saç tasarımcıları, 2016 ilkbahar – yaz sezonu saç trendlerinin baş köşesini, evde yapılmış gibi doğal duran burgulu topuzlara ayırdılar.

Burgulu topuza bir örnek
Burgulu topuza bir örnek

Tasarım saç aksesuarları

Işıl ışıl ve tasarım harikası saç aksesuarları, 2016 ilkbahar – yaz sezonunda sadece özel günlerde kullanılmayacak! Günün her saatinde, her saç modeliyle kullanabileceğiniz muhteşem saç aksesuarları, özellikle takı kullanmayı sevmeyenler için kurtarıcı bir uygulama.

Marc Jacobs ve Gucci defilelerinden
Marc Jacobs ve Gucci defilelerinden

Kahküller

Kahküllü kesimlerin, kadınları her zaman daha genç ve dinamik gösterdiği kesin. Bu yıl hem uzun hem de kısa saçlarda kahkül yeniden çok moda! Saçlarını kestirmeye cesaret edemeyenler kolayca takılıp çıkarılan fake kahküllere başvurabilir.

Bohem örgüler

70’li yılların bohem saçları bu ilkbaharda yine oldukça ön planda. Bu trendin normal saç örgüsünden farkı ise, saçları dümdüz örmekten ziyade, örgüleri başka modellerle bolca harmanlamayı da içermesi.

Louis Vouitton - Gucci
Louis Vouitton – Gucci

Frida Kahlo etkisi

Gelmiş geçmiş en ikonik kadınlardan Frida Kahlo’nun abartılı çiçeklerle süslediği saçlarını hemen herkes hatırlar. 2016 ilkbahar – yaz saç trendleri arasında adeta parlayan ve bu yaz muhtemelen plajlarda en çok göreceğimiz saç bu olabilir! Saçın yan ve üst kısımlarının iri çiçek, hatta meyve figürleriyle süslendiği bu trend, kadınlara neşe ve tazelik aşılayacak.

Diane von Furstenberg - Marchesa
Diane von Furstenberg – Marchesa

Lolita stili

İki yandan toplanmış saçları çok daha cool kılan bu trend, gotik tarzda rujlarla ya da buğulu göz makyajı gibi tezat uygulamalarla birlikte kullanıldığında muhteşem bir etki sağlıyor. Daha sofistike bir görünüm için ışıltılı saç aksesuarlarına da baş vurulabilir.

Giles - Marni
Giles – Marni

Kaynak: Harpers Bazaar

 

İlginizi çekebilecek diğer içerikler:

Koreli kadınların hep merak edilen cilt bakım sırları

Şimdiden görücüye çıkan 2016 ilkbahar trendleri

Uplifers
Kaliteli ve mutlu yaşam koçunuz!