2015 Günerji yorumları

Her son bir başlangıçtır. 2015 yılında sonlanma enerjisi çok yüksek. Geçmiş yedi yılın tüm emekleri ve birikimleri bu yılın içinde sonuçlarını gösterecektir. Yoğun ve enerjik bir yıl olarak 2015 size emekleriniz doğrultusunda maddi ve manevi kazançlar sunabilir. Bu yıl kendinizi ortaya koymalı ve yeteneklerinizi yaşamınızı yeniden yapılandıracak şekilde cesurca kullanmalısınız.

yeniyıl

Kazanmanın yolu kendinizi ifade etmekten ve yenilenmekten geçiyor. 2014 içinde yüzleşme ve arınma enerjisi çok yüksekti şimdi tüm bu yüzleşme ve yeniden doğuşun yenilenme şeklinde ortaya çıkan sonuçlarını görme zamanı. O yüzden ertelemeden yapmanız gerekenleri ciddi ve sistemli şekilde yapma zamanı.

Finansal hayat

2015 yılında özellikle maddi açıdan, verdiğiniz emeklerin karşılıklarını ciddi düzeyde görebilirsiniz. Hiç olmadığı kadar çok işiniz artabilir ve aynı şekilde elde edeceğiniz gelirde bu sebeple yükselebilir.

Gelirinizdeki artışın bir bölümünü yatırım veya tasarruf şeklinde değerlendirmeniz size çok fayda sağlayacaktır. Özellikle toprak ya da toprağa ait konularda yatırımlar yapmak veya bu anlamda yatırım fırsatlarını kullanmak size ikinci bir kazanç sağlayabilir. Bir başka yaklaşımda bugüne kadar toprak ya da toprakla ilişkili yatırımlarınız varsa o zaman bunlardan ciddi şekilde gelirler elde edebilirsiniz. Maddi kazançların olmadığı ya da oluşturulamadığı durumlarda ise manevi yönden elde etmiş olduğunuz deneyimleri bu süreçte ve sonrasında etkin şekilde yaşamınızın geri kalanı için kullanmak suretiyle fayda sağlayabilirsiniz. Hatta bu deneyimleri kullanacağınız fırsatlar ayağınıza gelebilir.

Bitişler ve başlangıçlar

2015 ciddi düzeyde değişimlerinde olabileceği bir yıl. Bu sebeple bitişler ve başlangıçların yaşamınızı çok ciddi şekilde etkileyebileceğini belirtelim. Yaşamınızda yeni evrelerin başlaması mümkün olabilir. Bir kısmı beklentilerinizin çok üzerinde gerçekleşirken şan ve şöhret açısından güçlü kişilerden büyük destekler gelebilir. Bu sebeple maddi yönden değil ancak manevi yönden alacağınız desteklerde size büyük kazançların ya da çok farklı yeni bir hayatın kapılarını açabilir.

Kendinize güvenmeli ve yeteneklerinizi en üst düzeyde cesurca kullanmaya hazır olmalısınız. Özgüveninizin yüksek olması ve yaratıcı özelliklerinizin ortaya konması hem ilerlemenize çok büyük destek sağlarken, hem de değiştirmek istediğiniz tüm konularda size başarılı olma fırsatlarını getirecektir.

İş yaşamı

2014 yılında rafine ettiğiniz ve daha mükemmel seviyelere taşıdığınız tüm konularda geri dönüşleri alma zamanı olarak 2015 yılı yine size maddi değerler ve ödüller açısından çok şans getirebilir. Bu tip zamanlarda sistemli olmak, sistemli çalışmak her zamankinden daha önemli olmaktadır. Sistem kurmak, yeni tekniklerle sistemleri yenilemek, yeni ürünler ve yeni yaklaşımlarla tüm sistemi düzenlemek 2015 yılında iş dünyasına yeni ufuklar açacaktır. Üretken ve bereketli bir yıl olacağını söyleyebileceğimiz 2015 yılı içinde en önemli gelişmelerin iş konularında olacağını söyleyebiliriz. İşini genişletmek ya da yeni iş kurmak isteyenler için bu yılın çok fırsatlar sunduğunu belirtelim. Kendinizi yenileyerek ve yapılandırarak, işinizi yenileyerek ve yapılandırarak yapabileceğiniz çok şey var.

2015 yılında girişimci olmak ve bunu özellikle yabancılarla yapmak açısından fırsatların daha çok olabileceğini söyleyelim. Uzun soluklu bekleyen ya da devam eden projeler bu yılın içinde bir sonuca varabilir. Bu sonuç olumlu ya da olumsuz olabilir. Olumsuz sonuçları iyi değerlendirmek gerekiyor. Çünkü tüm olumsuzlukların içinde saklı duran ciddi fırsatların olabileceğini hemen söyleyelim. Deneyimlerinizi küçümsemeyin ya da olumsuz gelişen durumların sizi moralsiz bırakıp ilerlemenizi engellemesine izin vermeyin. Zira, hızla değişen durumların ve sürprizlerin getirebileceği şartlarda deneyimlerinize çok ihtiyacınız olabilir. Moralsiz ve kendi içinize çekilip kaldığınız durumlarda tüm bu fırsatları kullanamamanın getireceği zararlarda olabilir. Harekete geçmeye hazır ve yeterli enerjiye sahip olmak yani çevik davranmak 2015 yılında her zaman olduğundan daha önemli olacaktır. Enerjinizi yüksek tutmaya düşünmekten çok yapmaya odaklanmalısınız.

Olumlu şekilde gelişen durumlarda maddi kazançlarınız yükseleceğinden “Su akarken küpünü” doldur sözünü hep hatırlamanızı tavsiye ederim. Buradan hareketle yoğunlaşan çalışma ortamında kendinize ve sevdiklerinize yeterince zaman ayıramayabilirsiniz. Zamanınızı ne için harcadığınıza çok dikkat etmelisiniz. 2015 yılında neye “evet” ya da neye “hayır” dediğiniz her zamankinden daha önemli olacaktır.

Özellikle artan sorumluluklarınızın veya iş yükünüzün getirdiği stres ve gerginliği yönetebilecek dinginlikte kalmak, gündelik temponuzu koruyabilmek açısından da ayrı bir önem taşımaktadır. Kendinize zaman ayırmakta zorlanabileceğiniz bu süreçte yapamayacağınız şeyler için söz vermemeye özen gösteriniz. Size ait olmayan sorumlulukları üzerinize almayınız. İşinizde ve gündelik yaşamınızda delege edebileceğiniz işleriniz varsa bunları delege ederek gerçekten yapmanız gereken işlere odaklanmanız ve bunlara zaman ayırmanız emeğinizin doğru şekilde değerlenmesi açısından hayati bir önem kazanmaktadır. Bu sebeple yapacaklarınızı çok iyi seçip aynı zamanda bunları önceliklendirmeyi başarabilirseniz elde edeceğiniz sonuçlarda bir o kadar başarılı olabilir.

Harekete geçin

2015 yılı maddi değerlerin çok öne çıktığı bir yıl olarak herkes açısından bu değerleri yeniden bir gözden geçirmeye sebep olabilir. Paraya verdiğiniz değeri bir kere daha düşünebilirsiniz. Para konularında çok önemli değişimlerin yaşanabileceğini mutlaka göz önünde tutmanızda fayda var. Paraya ya da para kazanma yollarına olan bakış açınızı yeniden bir ele almak, hatta bugüne kadar olana deneyimlerinizin ışığında yeni bir bakış açısı geliştirmek isteyebilirsiniz. Gerçekçi ve uygulanabilir yaklaşımları yaşamınıza sokmanız hiçte zor olmayacaktır. Emeğiniz nasıl değerlenir ya da neye emek verirseniz daha kazançlı çıkarsınız gibi soruların cevaplarını bu yıl içinde bulabilirsiniz. Deneyimlerinizi etkin şekilde değerlendirmek için bu yıl nasıl bir sistemle çalışmanız gerektiği gibi kritik ve yaşamınızı direkt etkileyecek konularda yeni kararlar verebilir ve uygulamaya geçebilirsiniz. Hatta bu konuda hiç bir şekilde ihmal etmeden harekete geçmeniz sizin için hayati bir önemde sunuyor olabilir.

Uzun zamandır ertelenmiş bekleyen projeleriniz varsa bunları uygulamaya koymak 2015 yılında size ilerleme imkanı sunarken aynı zamanda kalıcı sonuçlar ile yaşamınızın geri kalan dönemine damga vurabilir. Yaşamınıza ve kendinize değer vermek, ertelenmiş konuları gündeminize almak ve bunlar için plan yapmak 2015 yılında çok önemli. Bu sebeple yapmak istediklerinizi yazılı hale getirip bir çalışma planı dahilinde hedeflere dönüştürmek için yılın ilk zamanlarında kendinize zaman ayırınız. Unutmayınız ki seçimleriniz ve kararlarınız, kararlılığınız, kendinize olan güveniniz ve cesaretiniz bu yıl test edilebilir. Testi geçenlerin çok ciddi maddi ve manevi kazançlar elde edeceğini tekrarlamak gerekiyor. Hiç olmadığı kadar kendinize ve yeteneklerinize güvenerek kararlı adımlar atmaya hazır olunuz. Fırsatların farkına varmak ve kullanmak, doğru zamanda doğru yerde doğru insanlarla olmak yaşamınıza çok ciddi şekilde etki edebilir.

Aşk

2015 yılı tutkulu aşkların yılı olacaktır. Sahiplenmeyi ya da sahiplenilmeyi kabul edebildiğiniz ölçüde bu tutkulu aşkın içinde olabilirsiniz. Özgürlük ve bağımsızlık, sahiplenmek ve sahiplenilmek duygusuyla sıkça çatışacağından, duygu ile mantık arasında sıkışıp kalmanız söz konusu olabilir. İlişkilerde materyal yaklaşımlar, akla dayalı ya da sanki iş ortaklığı yapılıyormuş gibi yaklaşımlar görülebilir. Tüm bunlar aslında ne istediğimiz ya da ne aradığımız ve de duygularımızı ne kadar ifade ettiğimizin bir sonucu olarak ortaya çıkabilir. 2015 yılında ilişkilerde aslında en temel konu “seviyorsanız sevdiğinizi söyleyebilmeniz” ve kendinizi ifade etmeniz. Eğer duygularınızı ve düşüncelerinizi yeterince ve açıkla ifade etmezseniz ilişkilerde olumlu sonuçlar almanız pek mümkün olmayabilir.

İlişkilerde yine uzun dönemdir yaşanan birliktelikler mutlu bir sona varabilir. Evliliklerin sağlam ve kalıcı olabileceğini söyleyelim. 2015 yılı uzun soluklu birlikteliklerin sonuca varabileceği bir yıl olarak oldukça parlak görünüyor. Eğer bekarsanız bu yıl tutkulu bir aşka ve kalıcı bir ilişkiye doğru ilerleyebilirsiniz. İlişkilerin önündeki en önemli engeller geçmişte yaşanmış olumsuz deneyimlerden dolayı kolay güvenememek ve yoğun iş temposu içinde aşka ve sevdiklerinize yeteri kadar zaman ayıramamak olabilir.

İlişkilerde dengede olmak ve dengede kalmak bu yıl çok önemli. Taraflar arasındaki güven bağının zedelenmemesi için bu dengenin özellikle dürüstlük açısından korunması gerekmektedir. Verdiğiniz sözleri tutmaya, önce kendinize sonra karşınızdaki kişi veya kişilere karşı dürüst olmaya azami şekilde özen göstermelisiniz. Özel ilişkilerde güven arayışı artarken tedbirsiz şekilde bütünüyle “güvenmeyi seçerek” kullanılmak çok zorlayıcı durumlar yaratabilir. İş ilişkilerinde bu durum çok daha dramatik şekilde alavere dalavere ile kandırılma şeklinde olabilir. Bu sebeple işinizi ve kendinizi sağlama alıp gerekli kontrolleri ve tedbirleri alarak işinizi yürütmeye çalışınız. Riskinizi ölçemediğiniz durumlarda karar alırken daha dikkatli olmanızda fayda var.

İletişim kurun

Tüm yıl boyunca en çok dikkat edilmesi gereken konuların başında gerginliklerle başa çıkma geliyor. Sinirli ve gergin ortamlar patlamaya hazır bir hava yaratabilir ve bu da yaşamınızın tüm alanında ciddi etkiler oluşturabilir. Bu sebeple yaklaşımlarınızda ve iletişiminizde kullandığınız dil ve davranışlarınız olabildiğince nazik ve kibar olursa daha rahat edebilirsiniz. İlişkilerde gergin tutumlar sonlanmalara yol açabilir. İş ortamında da benzer sonuçlar oluşabileceğinden siniri ve gergin yaklaşımlar yerine daha esnek ve çözüm odaklı yaklaşımlar yılın bütününde her açıdan size daha fazla kazanç veya avantaj sağlayacaktır.

Özetle, 2015 yılında, kendinizi ifade ederken, yeteneklerinizi cesurca ortaya koyabilmeli, düşünmekten çok yapmaya odaklanmalısınız. Somut ayakları yere basan bir tarzı, sistematik ve ciddi bir çalışmayla desteklemesiniz. Emek vermelisiniz. Hem iş hem ilişkiler bu yıl hiç olmadığı kadar emek ve efor sarf etmenizi gerektirebilir. Vizyonunuzu yenilemeye ve yeniden yapılandırmaya, tüm yaşamınıza daha yukarıdan bakarak bu yapılandırmayı yaşamınızın bütününe uygulamaya ve tüm bunları yaparken de olabildiğince esnek olmaya ihtiyacınız olacaktır. İstikrarlı olmakla sabitlik arasındaki farkı fark ederek yaşamınızı yapılandırmanızı tavsiye ediyorum.

2015 yılının herkese sağlık mutluluk neşe ve keyifle , bolluk ve bereket getirmesini diliyorum.

Bu yıl için seçtiğim olumlama;
Aklım, duygularım , ruhum ve bedenimle bir bütünüm.Bana bahşedilmiş olan tüm yetenekleri , yeni bilgilerle ve öğrenmelerle cesur şekilde kullanmaya gönüllüyüm ve hazırım. Akıp giden zamanın yaşamımda ne kadar değerli olduğunu biliyorum. Anı anda yaşayarak, çalışkan ve bereketli bir enerji ile yaşamımı maddi ve manevi zenginlik içinde yaşıyorum. Şükürler olsun.

Yazarın diğer yazıları için tıklayınız.

Mehmet Aktürk
Günerji ile günlerin enerjisini yorumlamaya başlamış ve ilk çalışmasını 2012 yılında kitap halinde sunmuştur. Günerji yazılarını halen www.gunerji.com adresinde ve bazı web siteleri ile ... Devam