2015 baharının sokak modası vazgeçilmezleri

Güneşli günlerin başlamasıyla beraber havalar ısındıkça, gardırobumuzdaki  canlı renkleri ve baharlık kıyafetleri çıkarmaya başlıyoruz. Geçtiğimiz günlerde, bu baharın moda trendlerini sizlerle paylaşmıştık. Çiçek desenlerinden ekose modellere, transparan kıyafetlerden deri modellere kadar geniş bir yelpazede 2015 baharının trendlerini inceledik. Bu yazımızda ise, baharla birlikte sokak modasında sıklıkla karşılaşacağımız vazgeçilmez kıyafetleri, olmazsa olmaz aksesuarları ve yeni trendleri, sevgili Uplifers okuyucularımız için listeliyoruz.

baharsokakmodasıkadın

Pançolar

Bu bahar bohem etkisi, neredeyse tüm kıyafetlerde işlemeli modelleriyle kendini fazlasıyla kendini gösteriyor. Eskiden sadece bir dış giyim olarak karşımıza çıkan pançolar; triko, elbise, şal gibi yeni ve bohem tarzı modellerle sunuluyor. Sokak şıklığınızı dilerseniz uzun modelli, renkli bir pançoyla tamamlayabilir veya aksesuar olarak kısa ve tarz şal modeli bir pançoyu da kullanabilirsiniz.

panço-kolaj1

panço-kolaj2

panço-kolaj3

Püsküllü modeller

Püsküller, yine tüm kıyafetlerimizden sarkıyor. Süet modellerde ayrı bir şıklığa sahip olan püsküllü kıyafetler, deri montlarda da bu bahar sıklıkla karşımıza çıkacak. Hawaii adalarından esinlenilmiş püsküllü bir etekle, rüzgarlı günlerde sırtınıza alacağınız püskül uçları olan şalınızla ve püskül detayları olan deri montunuzla bu bahar, sokak modasında dikkat çeken bir tarzınız olacak.

püskül-kolaj

Beyaz elbiseler

Sokakta beyaz elbiseleri görmeye başladıysak bahar gelmiş demektir. Mini modellerin yanı sıra uzun bol kesimli beyazlar, bu bahar sokak modasında hem günlük spor ve düz ayakkabılarla hem de topuklularla kombinlenerek karşımıza çıkacak.

beyazelbise-kolaj

Salopetler

Özellikle denim modelleri gardırobumuzun vazgeçilmezi olan salopetler, hem rahatlık hem de tarz açısından bahar sokak trendleri arasında yer alıyor. Sandaletlerle ya da spor ayakkabılarla harika bir uyumu olan salopetlerin kısa şort ya da etek modellerini, klasik denim stilini ya da beyaz rengiyle bahara uyacak tarzını tercih edebilirsiniz.

salopet-kolaj

Spor ayakkabılar

Her yere onlarla gitmek istediğiniz kadar sizi rahat ettiren spor ayakkabılardan, bu bahar iyi haber var. Artık günlük kıyafetlerinizin yanında; mini elbiseler, şık etekler ve hatta abiyelerle bile spor ayakkabılarınızı kullanabilirsiniz. Rahat ama aynı zamanda şık sokak stilinizi yaratabilirsiniz.

düzspor-kolaj1

düzspor-kolaj2

Kırmızı etkisi

Kadınların vazgeçilmez rengi olan “kırmızı”sız bir bahar düşünemiyoruz. Baştan aşağı kırmızılara bürünmek çok iddialı olsa da, herkesin dikkatini çekebilecek tarzınızla bu bahar sokakları renklendirebilirsiniz.

kırmızı-kolaj1

kırmızı-kolaj2

Çapraz çantalar

Geçtiğimiz günlerde 2015 baharının çanta trendlerini yeni ve klasik modelleri barındıran harika bir listeyle sizlere sunmuştuk. Kadınlar için günlük yaşamın olmazsa olmaz parçası çantaların, rahatlık ve taşıma kolaylığı açısından en tercih edileni olan çapraz modelleri, bu bahar sıklıkla sokaklarda göreceğiz.

çanta-kolaj1

çanta-kolaj2

Akıllı telefonlar

Listenin son parçası, çağımızın kadın-erkek demeden en vazgeçilmezi olanı akıllı telefonlar, tüm mevsimler gibi bu baharın da olmazsa olmazı denebilir. Onlarsız bir hayat düşünemediğimiz gibi, onlar olmadan tarzımızı da tamamlayabilmemiz mümkün olmayacak. Aramalarınızın, mesajlarınızın ve selfie’lerinizin eksik kalmadığı akıllı telefonlu bahar sokak stiliyle listemizi sonlandırıyoruz.

akıllıtelefon-kolaj1

akıllıtelefon-kolaj2

Kaynak

Harper’s Bazaar

 

Uplifers
Kaliteli ve mutlu yaşam koçunuz!