Aret Vartanyan’dan Eski Sevgililer Oteli: Yeni bir kadın hareketi

“Yaralarını saran bir kadının neler yapabileceğini tahmin bile edemezsin!”

Yazar ve Yaşam Atölyesi’nin kurucusu Aret Vartanyan’ın, Gitme Zamanı ve Siyah Gözyaşı ile başlayan dörtlemesinin üçüncü kitabı Eski Sevgililer Oteli, okurla buluştu.

Her bir kitabının seriden bağımsız da okunabildiği dörtlemenin üçüncüsü olan Eski Sevgililer Oteli, bir kadının kendisine acı veren tüm erkekleri -babası da dahil olmak üzere- bir otelde toplayarak onlarla yüzleşmesini konu alıyor.

Vartanyan, bu kitabında, ülkemizdeki gerçekliklerden yola çıkarak bir kadının gözünden yaşamı, insanı, ilişkileri ve gündelik hayatı anlatırken, yapay zekânın hüküm sürdüğü, teknolojik yeni bir dünya kurguluyor.

Vartanyan, yeni kitabı ile ilgili olarak: “Her yıl Türkiye’nin dört bir yanında buluştuğum binlerce kadının hikâyesini bu seriye taşırken, sadece Türkiye’de değil dünyada insana, topluma ve yeni dünya düzenine kendi yaklaşımlarımı aktarıyorum. Ocak ayından başlayarak Avrupa’nın 7 ülkesinde kitabın yayımlanmasının paralelinde, kadınlarla her noktada buluşmaya devam edeceğim” diyor.

Kadınlarla dayanışma YouTube’da devam edecek

“Erkekler değişirse kadınların dünyası da değişir ve kadınlar dünyayı değiştirebilir” diyen Vartanyan, yeni kitabıyla eşgüdümlü olarak bir Youtube kanalı olan Aret’in Kanalı’nda kadınlara özel bir bölüm açıyor. Bu özel bölümde, kadınlardan gelecek soruları yıl boyu videolarla yanıtlayacak olan Vartanyan, kadınların günlük hayatındaki, iş yaşamındaki ve ilişkilerindeki sorunlara dokunmayı hedefliyor.

Birçok kadın projesi ve platformunun kurucuları arasında yer alan Vartanyan, Kagider, TurkishWin ve Binyaprak gibi kadın odaklı çalışmalar yapan birçok STK, kurum ve markayı bu harekette buluşturuyor. Hareketin ana fikri ise erkeklerin yaşamındaki küçük değişimlerle kadınların hayatında gerçekleşecek büyük değişimler olarak özetlenebilir. Hareketin yönetim ve koordinasyonunu Aret Vartanyan’ın Yaşam Atölyesi, fotoğraflanmasını ise Leica stüdyosu üstleniyor.

Aret Vartanyan kimdir?

1978 yılında İstanbul Beyoğlu’nda yoksul ama geniş bir etnik yelpazeye yayılmış, sevgi yüklü bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Aret Vartanyan, yedi yaşından başlayarak yaradılış, insan ve yaşamın gizleri üzerine eksilmez bir heyecanla çalışmalarını sürdürüyor.

Sekiz yaşında klasikleri okumaya başlayan, dokuz yaşında Nietzhce ile tanışan Vartanyan, o yaşlarda kendini ifade etme biçimi olarak keşfettiği yazma eylemini varoluşunun odağı olarak kabul etti. İlk gençlik yıllarında Uzakdoğu felsefesine yoğunlaşan Vartanyan, M.Ü.İletişim Fakültesi’nde Lisans ve Yüksek Lisans eğitimlerini tamamladıktan sonra burslu olarak Oxford Üniversitesi’nde Teoloji okudu ve batı felsefesi üzerine çalışmalarını yoğunlaştırdı.

13 yıl kurumsal hayatta Güzel Sanatlar / Bates, Pronto, Grup 7 ajanslarında çalıştıktan sonra 2007’de Vodafone’de Marka Yönetimi ve 2009’da Doğan Online’da Pazarlama Müdürü olarak kurumsal kariyerini tamamladı.

İlk kitabı 2008 yılında yayımlandı ve aynı yıl bugün yüzbinlerce katılımcıya ulaşan Yaşam Atölyesi’ni kurdu. Yaşam amacını “Dünyada bir tek insanı bile dışarıda bırakmadan, her bireyin kendini ve yaşam amacını sevgi üzerine kurulu bir zeminde gerçek kılmasını sağladığı bir dünyaya hizmet etmek” olarak ifade eden Aret Vartanyan, her şeyden önce insana inanıyor.

Okurlarıyla hayata dair bir sohbet olan “Sen ve Ben”, İstanbul ekseninde insanı, yaşamı irdeleyen ve farklılıklarla bir arada yaşamanın romanı “Bir Nefes İstanbul”, bir bedende kaç kişi yaşadığımızı ve hayatın içindeki rollerimizi kadın ve erkek olgularıyla sorgulayan “Bin Yüz Bir İnsan”, on binlerce danışanı ile gerçekleştirdiği çalışmaları kendi yaklaşımları ile birleştirerek yaşamın farklı kulvarlarına ışık tutan “Gerçekten Yaşıyor Musun?” ve aşkı yeniden tanımlayan, bildiğiniz aşkı unutun diyen “Çırılçıplak Aşk”, yaşama farklı perspektifler getiren “Gerçekten Yaşıyor Musun?” ile bir milyondan fazla okura ulaştı. 2015 yılında, sinema filmi çekilecek olan ve edebiyata yeni bir tarz kazandıran dörtlemenin ilk romanı “Gitme Zamanı”nı, 2016’da devamı “Siyah Gözyaşı”nı ve 2017’de “İnsanız Ayıbı Yok”u yayınladı.

2011-2013 yılları arasında gerçekleştirdiği “Buyrun Paylaşalım” ve “Sen ve Ben” TV programlarıyla ekranda televizyon dünyasının dikkatini çeken bir başarı elde eden Vartanyan, yüz binlerce izleyicinin oluşturduğu paylaşım platformu hayata geçirdi. Kurucusu olduğu Yaşam Atölyesi Eğitim Akademisi çatısı altında çalışmalarını sürdüren Vartanyan, her yıl atölye çalışmaları dışında Türkiye’nin dört bir yanında üniversitelerde, şirketlerde ve açık konferanslarda yaklaşımlarını paylaşıyor.

Yaşam Atölyesi’ni İstanbul’un yanı sıra, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Adana ve Lefkoşa’da faaliyete geçildi. Kurumsal Eğitimler başlığı altında ise global/lokal şirketlere eğitim, danışmanlık ve konuşmacı desteği sağlıyor. Özellikle takım olmak, motivasyon ve yeni dünyada iş yaşamı başlıklarında tarzı ve ortaya koyduğu kuramlarla en çok talep edilen konuşmacılar listesinde ilk sıralarda yer alıyor.

Son yıllarda davet edildiği uluslararası kongre, konferans ve çalışmaların ardından kitapları yabancı dillere çevrilen Vartanyan, 2018 yılında atölye çalışmalarını ağırlıklı olarak yurtdışına taşıyor.

Uplifers
Kaliteli ve mutlu yaşam koçunuz!