2022 yaşam yaratım atölyesi: Yaratımın doğası, meditasyon ve vizyon çalışması

Yeni yıla girmeye sayılı günler kaldı. Dilekleriniz hazır mı?
Peki, onları nasıl gerçekleştireceğinizi biliyor musunuz?

Türkiye’nin en popüler kurumlarında yaklaşık 8 sene iletişim yöneticisi olarak çalıştım. Dışarıdan bakınca başarı grafiğim hep yükseliyor gibi görünüyordu ama içimdeki boşluk da öyle… Benden beklenen şekilde yaşamaya ve atandığım rollerin hakkını vermeye çalışırken kendi özümden kaybediyordum. Çoğalıyor gibi görünsem de aslında yavaş yavaş eksiliyordum. Kendime itiraf etmekte zorlanıyordum ama evet gerçekten çok mutsuzdum. Aklımda sıklıkla işten ayrılma fikri dolaşıyordu, içimde o cesareti de hissediyordum ama korkuyordum. Daha da önemlisi nereden nasıl başlayacaktım işte bunu hiç bilmiyordum. Etrafımdaki kimse de bilmiyordu… Çoğu kişi bundan daha iyi bir yaşamın mümkün olduğunu hissediyordu, kısa kahve molalarında konuşuyorduk da bazen ama hepsi bu… Tuttuğumuz dilekler gerçekliğimizi değiştirmeye yetmiyordu… Başka bir yaşam mümkündü ama nasıl? Nasıl olacaktı bu? Neyi farklı yapmam gerekiyordu?

Ah keşke, biri bana içinden çıkamadığım şu soruların yanıtlarını verebilseydi: Ben kimdim? Ne için yaşıyordum? Gerçekten neyle uğraşmayı seviyordum? Bir şeyi sevdiğimi nasıl anlardım? Güçlü yönlerim nelerdi? Gerçekten yaratıcı mıydım? Birinin önüme koyduğu yapılacaklar listesi olmasa neler yapardım? Kimse bana bakmıyorken ben kimdim?

İçimde muazzam bir yaşam potansiyeli hissediyor ama onu nasıl ifade edeceğimi bilemiyordum. Kullanamadığım bu güç beni içerden kemiriyor ve gerçekten çok acı veriyordu. Hasta olmaktan korkuyordum. Onu yaşama nasıl aktaracağımın bir yolunu mutlaka bulmalıydım. Ya bunu öğrenmek için kendimi bir türlü ait hissedemediğim bu kutunun dışına atacak ya da içinde sıkışıp kalacaktım.

2016 Ocak sonunda -doğum günümden yaklaşık 1 ay önce- kurumsal hayattan ayrıldım. Bunu o kadar çok istemiştim ki sonunda oldu.

Olmuştu ama bundan sonrası için hiçbir fikrim yoktu.
Hazır değildim ve gerçekten bir çıkış planım da yoktu. Öylece atmıştım kendimi dışarı.
Beni ben yapan sebepleri keşfetmek istiyordum.

O gün çıktığım bu yol beni bugünkü hayatıma ulaştırdı. Şu anda gerçekten keyif aldığım ve şükran dolu olduğum yaratıcı bir hayatım var. Son 5 yıl deneyerek, düşerek, kalkarak, yeniden düşerek, daha iyi düşerek, tekrar kalkarak, risk alarak, sıçrayarak ve keşfederek geçti. Yıllarca donmuş yaratıcı kaslarım bu sayede yavaş yavaş çözüldü…

Şimdi yoga eğitmeniyim. Bol bol okuyor, yazıyor, yaşıyor ve keşfediyorum. Çalışmak artık benim için yorucu değil, aksine çalışırken enerjiyle doluyorum. Üstüne para vermelerini garipseyecek kadar keyif alıyorum yaptığım işten. Müşterilerim, patronlarım ya da uzlaşmak zorunda olduğum iş ortaklarım yok. Sadece arkadaşlarım var. İş yaptığım herkes de benim arkadaşım. Birlikte büyümekten ve üretmekten keyif aldığım işbirliklerim var. Çalışmak bizim için neşeyi büyütmek demek. Hayatımda zorunda olduğum hiçbir şey kalmadı. Beni büyütmeyecek ve enerjimin evet demediği hiçbir şeye evet demiyorum. Nasıl görünürse görünsün bunun kazançtan çok maliyet yarattığını artık biliyorum.

Bu hikaye gerçek. Bu benim hikayem. Evet bugünü yaratmak çok kolay olmadı ama zor da değildi çünkü kendi yolumda yürürken yaşam beni hep destekledi. Seni de destekleyeceği gibi… ve sana bir sır vereyim lütfen başlamak için hazır olmayı bekleme. Böyle bir şey olmayacak çünkü fizik kurallarına aykırı. Geleceğinin yön değiştirmesi için bu yeni yönde bir hareket başlatmalı ve o yönde küçük küçük adımlarla yürümeyi sürdürmelisin. Sen yürümeye devam ettikçe o gelecek potansiyeli bugünkü gerçeğine dönüşüyor. Üstelik düşündüğüm kadar zor da değil çünkü senin yolun sana her zaman kolay gelecek.

Yaşamaktan keyif duyduğumuz bir hayatı nasıl yaratırız?

Bunun için yaratımın doğasını anlamaya ve yolumuzda bize eşlik edecek etkili araçlarla tanışmaya ihtiyacımız var. Şimdi tam da hayallerimizin ve umutlarımızın yükseldiği bugünlerde hayal etmenin, vizyon kurmanın ve geleceği konuşmanın tam sırası.

Bu yolu birlikte keşfetmek istersen 2022 Yaratım Atölyesi’nde buluşalım.

Detaylı bilgi ve kayıt için lütfen bana yaz: [email protected]
Hakkımda daha detaylı bilgi için: www.digdemgirici.com

2022 Yaşam Yaratım Atölyesi

Tarihler:
İki farklı tarih var dilediğin birini seçebilirsin.
Pazar grubu: 26.12.2021 saat: 13:00-15:30
Pazartesi grubu: 27.12.2021 saat: 20:00-22:30
*Atölye sonrasında online grup üzerinden 1 hafta boyunca sorularınıza cevap vererek sizi destekleyeceğim. O hayatı yaratmanıza gerçekten yardımcı olmak istiyorum.
Program Takvimi:
Bölüm 1: Tanı
Oryantasyon ve Tanışma (15 dakika)
Sunum: Nasıl Yaratıyoruz? (25 dakika)

…….Ara: 10 dakika……

Bölüm 2: İmgele
Sunum: Yaratıcı İmgeleme Nasıl Yapılır? (15 dakika)
Ses Meditasyonu Pratiği (10 dakika)
Dinlenme (10 dakika)
Vizyon Panolarımızı Oluşturuyoruz (25 dakika)

…….Ara: 10 dakika……

Bölüm 3: Gerçekleştir
Güçlü Hedefler Nasıl Belirlenir? (10 dakika)
Zamanını Nasıl Ustaca Yönetirsin? (10 dakika)

…….Kapanış……

İlginizi çekebilir: Hayallerini yaşayanların alet çantası 1: Akış ve tutku

Diğdem Girici Yoga Eğitmeni
İnanıyorum ki doğru bilgiye ulaşabilen ve bu bilgiyi hayatında doğru şekilde kullanmayı öğrenen her insan hayal ettiği yaşamı yaratabilir. İşte bu yüzden yazıyorum, yaşamımı ... Devam