2021 yılı etkinlik takvimi: Spordan kültür ve sanata, etkinliklerin akıbeti ne olacak?

Geçen hafta Temmuz ayına ertelenen Cannes Film Festivali’nin ardından merak içindeyiz: Diğer etkinliklere ne olacak? Tokyo Olimpiyatları, ertelenen Euro 2020, heyecanla beklenen festivaller yapılabilecek mi? Etkinliklerin akıbeti ne olacak? Son duruma gelin birlikte bakalım:

Kültür ve sanat etkinlikleri

2021’den bildiriyoruz. Bir yandan Flaming Lips’in müzikseverleri “uzay baloncuklarına” doldurması gibi ilginç yenilikleri izlerken, diğer yandan dijital etkinlikler devam ediyor. Ülkemizde Zorlu PSM ve İKSV, 2021’de izleyiciden uzak kalmamak için yıl boyu çevrimiçi gösterimlerine devam edeceğini açıkladı.

Öneri: Dijital Sahne

Kült tiyatro eserlerinden kesitler, “dijitalleştiğimiz” şu dönemde Zorlu PSM Youtube kanalına taşınıyor. William Shakespeare’in Hamlet’i ile başlayan Dijital Sahne’yi, her perşembe Zorlu PSM YouTube kanalı üzerinden ücretsiz izleyebilirsiniz.

Müzik festivalleri

Glastonbury Festivali

Nerede: Somerset, Birleşik Krallık

Glastonbury Çağdaş Performans Sanatları Festivali (Glastonbury Festival of Contemporary Performing Arts) 1970 ve sonrasında hippi akımı ve özgürlük hareketi etkisi ile yapılmaya başlanmış, yeşil alanda müzik ve canlı sanat performansların sergilendiği, dünyanın en büyük açık hava festivali. Haziranda yapılması planlanan Glastonbury Festivali’nin iptal haberi geldi, keyfi 2022 yazına kaldı.

Tomorrowland

Ne zaman: 16-18 Temmuz ve 23-25 Temmuz 2021

Nerede: Boom, Belçika

Dünyanın en büyük elektronik dans ve müzik festivallerinden bir tanesi şüphesiz Tomorrowland. İki hafta sonunu kapsayan festival, dünyanın en iyi DJ’lerini ve sanatçılarını ağırlıyor. Websitelerinde hazırlıkların devam ettiğini duyuran Tomorrowland’den henüz olumsuz bir haber gelmedi.

Coachella

Nerede: Indio, Kaliforniya

Müzik endüstrisinin salgına karşı önlemleri sürmeye devam ediyor. Diğer üzücü bir haber, her yıl katılan herkese doyumsuz anlar yaşatan, yıldızlarla dolu Coachella Festivali’nden geldi. Nisan 2021’de yapılması planlanan açık hava festivali, koronavirüs vaka sayılarının artabileceğinden endişe duyulduğu için, Kaliforniya’nın Riverside Belediyesi sağlık yetkilileri tarafından iptal edildi. Festivalin ana sahne sanatçıları arasında Travis Scott, Frank Ocean ve Rage Against the Machine vardı. Festivalin yeniden planlanmasına ilişkin açıklamaysa henüz gelmedi.

2021 Spor yılı olacak

2021’e ertelenen “Euro 2020”

Ne zaman: 11 Haziran-11 Temmuz 2021

UEFA, 12 farklı ülkenin ev sahipliğinde düzenlenecek olan EURO 2020’yi Koronavirüs salgını sebebiyle 11 Haziran-11 Temmuz 2021 tarihlerine ertelemişti.

Avrupa’nın ülkeler düzeyindeki en büyük turnuvası, 11 Haziran’da İtalya-Türkiye maçıyla başlayacak.

Tokyo Olimpiyatları 2021

Ne zaman: 23 Temmuz-8 Ağustos 2021 

Uluslararası Olimpiyat Komitesi, olimpiyatların bu yıl 23 Temmuz-8 Ağustos 2021 tarihleri arasında gerçekleşeceğini açıkladı. Bu yılki olimpiyat, yine “Tokyo 2020” adıyla anılacak. 33 spor dalının yer alacağı, izleyenlerin birçok teknolojik yenilikle karşılaşacağı bu büyük organizasyonda, dağıtılması planlanan yaklaşık 5 bin madalya, eski telefonlar gibi elektronik ürünlerin geri dönüştürülmesiyle hazırlandı. 

Yazarın diğer yazılarını okumak için tıklayın. 

Neşe Kazozcu
Neşe Kazozcu, Boğaziçi Üniversitesi Çeviribilim Bölümü’nden mezun oldu. Çocukluğundan itibaren yabancı dillere ve kültürlere ilgi duyan Neşe, Almanya’daki Mainz Johannes Gutenberg Üniversitesi ve Berlin ... Devam