2017 yılında bizi bekleyen fitness trendleri

Kondisyon bisikletini, kettle bell’i, koşu bandını unutun; çünkü crawling 2017 yılının en hit egzersizi olmaya geliyor.

Evde yapılabilen yüksek yoğunluklu kardiyo antrenmanının (HIIT) ve egzersizlerinin popülerliği artıkça, crawling egzersizlerinin yaygınlaşması da bir o kadar hızlı oldu.

Kişisel eğitmen Ally Gray, crawling hakkında şunları dile getiriyor: ‘Crawling, birçok açıdan oldukça faydalı. Öncelikle crawling, izometrik bir hareket. Bunun anlamı tekrarlanan gerilimde pozisyonunuzu korumak için oldukça fazla çaba sarfediyorsunuz. Bu, yalnızca gücünüze katkı sağlamıyor, aynı zamanda dayanıklılığınıza ve sağlamlığınızı artırmanıza da yardımcı oluyor.’

Yapılan araştırmalar; crawling’in kan basıncınıza olumlu katkı sağladığını ve sırtınız için sağlıklı bir hareket olduğunu dile getiriyor.

İşte Ally Gray’den evde deneyebileceğiniz etkili bir egzersiz:

bearcrawls
Evde deneyebileceğiniz egzersizler
  1. 4 ayak üstüne gelin. Elleriniz omuz hizasında olsun. Dizleriniz de yerde olsun ve kalçalarınız birbirinden ayrılsın.
  2. Ellerinizle ve ayaklarınızla sıkı bir şekilde yere bastırdıktan sonra dizlerinizi yerden kaldırmaya çalışın.
  3. Omurganızı yere paralel gelecek şekilde hizalayın, sırayla bir elinizi ileri doğru uzatıp, sonrasında ters ayağınızı dizlerinizin üstünde ileri doğru uzatın.
  4. Şimdi bunu geriye doğru yapın. İlk önce ayağınızı geriye doğru götürün ve tersteki eliniz onu takip etsin. Bu hareket sağlamlığınıza ve farkındalığınıza katkıda bulunacaktır.
  5. Bu hareketi yaparken dizlerinize ve bileklerinize dikkat edin. Tüm vücut ağırlığınıza bir noktaya yüklemeyin, omurganızı doğal akışına bırakın ve vücut ağırlığınızı eşit dağıtın.
2017 giyilebilir teknolojinin yılı olacak

2017 yılında egzersiz konusunda hayatımızın içine girecek şeylerden biri de, 2016’ya damgasını vuran giyilebilir teknoloji ürünleri.  

Fitbit
Giyilebilir teknoloji örneği: Fitbit

Giyilebilir teknoloji ürünleri nabız ölçer, kalp atışı, vücut ısısı, uyku, ter gibi özellikleri ölçebiliyor. Gelecek yıllarda bu fonksiyonların artması bekleniyor. Yapılan bir çalışmaya göre, 2018 yılında Amerika’da 81.7 milyon kişi giyilebilir teknoloji ürünlerini kullanıyor olacak.

The American College of Sporst Medicine’nın gerçekleştirdiği bir araştırmada, tüm dünyadan 1.800 sağlık ve fitness alanında profesyoneline 2017 yılının fitnes trendleri soruluyor. Araştırmanın sonucuna göre ilk sırada giyilebilir teknoloji ürünleri yer alıyor.

American College of Sports Medicine kurulu üyesi ve Georgia State University’s Eğitim ve İnsan Gelişimi dekanı Walter Thompson, araştırmaya başkanlık ediyor ve araştırmada yer alan diğer popüler trend’lerin yüksek yoğunluklu kardiyo antrenmanı, grup antrenmanı, güç antrenmanı ve kişisel antrenman olduğunu dile getiriyor.

2017 yılında yıldızı daha da parlayacak olan bir başka uygulama ise, yoga. Antik bir geleneğin ürünü olan ve temel olarak spesifik vücut postürleri serisinden meydana gelen yoga, sağlığınıza ve rahatlamanıza konusunda size oldukça fazla yardımcı oluyor. Bikram, Yogalates, Vinyasa, Kripalu, Anurara, Kundalini, Sivananda gibi çeşitleri bulunan yoganın size en uygun olanını keşfedip, bambaşka bir dünyaya kapılarınızı açabilirsiniz.

Kaynak:
Health.usnews.com
Independent.co.uk
Acsm.org

Uplifers
Kaliteli ve mutlu yaşam koçunuz!