2016 yılının en gözde İstanbul mekanları

2016 yılı hepimiz için beklentilerin altında kaldı. Özellikle eğlence sektörü büyük oranda olanlardan etkilense de, bazı mekanlar vardı ki popülerliğini daha da arttırarak bizi de düzenlediği organizasyonlarla hayata bağladı, ülkenin stresini atmamızı sağladı.

Zorlu PSM

zorlu-center-psm- 2016 yilinin en gozde mekanlari

Hiç kuşkusuz 2016 yılının en iyi mekanı Zorlu PSM oldu! Dünyanın en önemli elektronik müzik gruplarından olan Moderat, 20 milyonun üzerinde albümü satılan Lara Fabian, farklı tarzlara sahip yerli sahnemizin başarılı isimleri ve yabancı sanatçıları bir araya getiren Mix Festival, müzik tarihinin en önemli albümlerden biri olarak tanımlanan Ágætis byrjun yaratıcısı Sigur Ros ve daha niceleri bu sene Zorlu PSM sahnesinde katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı. Özellikle Moderat’ın etkinliğinde ‘Ghostmother’ şarkısını çaldığında hissettiği duyguyu tüm katılımcılar iliklerine kadar hissetti ve etkinlik sona erdiğinde herkes tekrar bu dünyaya dönmenin üzüntüsünü yaşadı.

2017 yılında da bir çok ünlü sanatçı ve festivale ev sahipliği yapacak Zorlu PSM.

Klein

klein - 2016 yilinin en gozde mekanlari

Kurulduğu günden itibaren herkesin gitmek istediği bir yer haline gelen Klein, aslında herkesin gidemediği bir yer olduğu için de bu kadar popüler oldu diyebiliriz. Kaliteli müzik ve ortam sunan mekan 2016 yılında benim de çok sevdiğim  Nic Fanciulli, Eli& Fur, John Digweed, Anabel Englund performanslarına ev sahipliği yapmıştı. Tabi en eğlenceli olan özel partileri saymadım bile.

Benim asıl aklımda kalan John Digweed oldu. DJ Mag tarafından 2001’de en iyi DJ seçilmesi ve 2016’da Resident Advisor tarafından en iyi 100 DJ arasında seçilmesi de kendini kanıtlar nitelikteydi. Anabel ise beni en çok şaşırtan performanslardan biriydi.Çok beklentim olmamasına rağmen müthiş eğlendim. Mekana gelen diğer katılımcılar için de durum aynıydı diyebilirim. Klein için ayrıca teşekkür de etmek gerek, İstanbul’da kaliteli müzik ve ortam sunan mekanların artmasına öncü olmasından dolayı da.

Babylon Bomonti

babylon - 2016 yilinin en gozde mekanlari

Konsept mekanlar genelde daha fazla ilgi görür. Bir de o mekanlar doğru insanların elindeyse ve doğru şekilde kullanılıyorsa işte o zaman herkes sever, saygı duyar ve beğenir. İstanbul’un eğlence hayatına yön veren Babylon tarafından eski Bomonti bira fabrikasında açılan Babylon Bomonti de herkesin beğendiği mekanlardan biri oldu açıldığı günden itibaren. Katılımcıları farklı sesler, yeni fikirler ve yeni keşiflerle buluşturan Babylon benim de en çok gittiğim mekanlardandı. Özellikle ‘Oscar and The Wolf’  şüphesiz ki en çok ilgi çeken etkinlik oldu; ki biletleri çok önceden tükendi , bir gün öncesine bir konser daha organize edildi ve üstüne de katılamayanlar için canlı yayın yapıldı. House müziğin vazgeçilmezlerinden olan Feder, soul ve trip-hop’un başarılı grubu  Oi Va Voi, jazz ve elektroniği bir araya getiren Bugge ‘N’ Friends diğer katıldığım etkinliklerden oldu. Hepsi farklı tarzlarda farklı duyguları yaşatan bu etkinlikler aslında Babylon Bomonti’nin asıl yaratmaya çalıştığı etkiydi ve bence fazlasıyla da başarılıydı. Yeni yıl için daha iyilerini göreceğimizi umut ediyorum.

Dorock XL

dorock xl - 2016 yilinin en gozde mekanlari

İstanbul’da canlı müzik denilince akla gelen ilk mekanlardan olan Dorock XL, son zamanlarda popülerliğini arttırarak çalışmalarına devam ediyor. Yerli sahnemizin sanatçılarına yer  veren Dorock XL’ı öne çıkaran şey Kadıköy’de konumlanması ve alternatif gruplara da yer vermesi oldu. Taksim kitlesinin özellikle Karaköy ve Kadıköy tarafına geçmesiyle artan bu kitle, canlı müzik alanında öncü mekan olan Dorock XL tercih etti diyebiliriz. Aylık 20.000’den fazla kişiyi ağırlayan mekan 20 yıllık bir çalışma ve emek sonucunda ortaya çıkmış.

Suma Beach

suma - 2016 yilinin en gozde mekanlari

Yaz geldiğinde İstanbul’da gidilebilecek en iyi yer olan Suma Beach, elektronik müziği seven insanların kendini evinde hissedebileceği bir kale gibiydi 2015 yılında. Fakat 2016 ile popüler hale gelmesi kaçınılmaz mekan cuma/cumartesi ile ormanda başlayan eğlence serüvenine daha sonra plajda pazar akşamına kadar devam ediyordu..  Vortex Festival, Electronica Festival, Son Dans ve Dans Olimpiyatları gibi festival tadında partilere ev sahipliği yapmasının yanı sıra Jackmaster, Dixon, Bedouin gibi çok sevdiğim, elektronik müziğin başarılı sanatçılarını da ağırladı. Benim için en unutulmaz etkinlik açık ara Just D, Cengiz Can ve Dixon’un etkinliği olmuştu. Darbeden sonra tüm etkinlikler iptal olmasına rağmen bu insanlar iptal etmeyerek iyi bir gece yaşattı o gece gelenlere.

2017 yılında en iyi mekanların en iyi partilerini kolayca bulabileceğiniz Partymag mobil uygulaması sayesinde siz de sevebileceğiniz hiçbir etkinliği kaçırmayabilirsiniz. Ayrıca bir çok etkinliğe de ücretsiz davetiye kazanma şansınız var.

Fatih Yıldırım
İstanbul’un en büyük eğlence rehberi olan Partymag platformunun kurucu ortağıyım. Yüzlerce mekanda binlerce etkinliğe katılarak gece hayatı gurmesi olma yolunda da ilerliyorum. Müzik, sanat, ... Devam