Sağ beyninizi hobilerle forma sokacak egzersizler

Yaratıcı egzersizler, beynin kalıbından çıkmasına ve yaratıcı potansiyelini açığa çıkarmasına yardımcı olur. Bölünmüş-beyin hipotezine inanan popüler psikoloji meraklıları tarafından, sağ beyin egzersizleri olarak lanse edilmesine rağmen, burada verilen öneriler beyni bir bütün olarak geliştirmeye yardımcı olacaktır.

İnsan beyni, aynı vücudu gibidir. İhtiyacı olan egzersizleri her gün yapması zihni ve beyni geliştirir. Yaratıcı egzersizler beyindeki nöronların sağlıklı bir şekilde oluşmasına ve size fayda sağlamasına yardımcı olur.

Sağ beyninizi forma sokmak için yapabileceğiniz bazı aktiviteler:

Boyamak, çizmek ya da yalnızca birşeyler karalamak

Sizin Picasso olmanıza gerek yok! Byrada önemli olan yeni birşeyler denemek, çizmek ve boyamak. Öncelikle bu malzemeleri satın alın, satın almadıktan sonra bunlar sadece düşüncede kalıyorlar. Canınız ne isterse onu çizin. Ve tabii canınız nereye isterse. Dilerseniz boş bir defter dilerseniz koca bir duvara boyama yapmanız sizin gözlem yeteneklerinizi güçlendirecektir.

yazma

Müzik enstrümanı çalmak, şarkı söylemek, şarkı dinlemek

Müzik ruhun gıdasıdır derken çok şey ifade edilir. Araştırmalar müzik dinlemenin depresyon ve anksiyeteye iyi geldiğini, beynin aktivite düzeylerini arttırdığını ortaya koymuştur. Özellikle grup içinde şarkı söylemek strese neden olan hormon düzeylerini azaltıp, uyum hissi yaratıyor. Bazı müzikli eylemler de mutlu olmamıza yardımcı olan dopamin salgılamamıza neden oluyor.

Kurgulamak, yazmak, hikaye çıkarmak

Bu egzersizin amacı kendi hayal ürünü hikayenizi yaratıp yazmaktır. Bu sizin hayal dünyanızı besler. Bu en çok vizyonlama egzersizinde işinize yarar çünkü kuantum  kanunlarını da hareket geçirir. Bu nedenle günde 5 dakika gözünüzde ya da zihninizde canlandırdığınız hayaliniz hem beyninizi geliştirir hem de onu size doğru çeker.

yazmak

Harita okuma oyunu oynamak

Bu oyunda bir kaç dakika boyunca bir ülkenin haritasını çalışın ve ardından etiketli olmayan bir düz harita üzerinde aramanız istenen yeri gözünüzün önüne getirin ve bulmaya çalışın. Bu hem coğrafya bilginizi artıracak hem de görselleştirme yeteneğinizi teşvik edecektir. Ayrıca yön duygunuzu ve pratik zekanızı geliştirmeye yardımcı olabilir.

Açık hava sporları yapmak

Ayrıca açık havada dolanmak, kamp ve yürüyüş yapmak yeni duyusal, işitsel ve görsel deneyimler yaratmak beyniniz için iyi bir aktivite olacaktır. Bu sırada aldığınız bol oksijen de cabası! Bu sırada spor yapmanız da size ekstradan bir zihin egzersizi sağlayacak, nefes alış-verişinizi düzenlemeye yardımcı olacaktır.

jogging

Sanat galerileri, sergiler ve sanat eserleri görmek

Sanatçılar ve başka insanlar tarafından iletilen duyguları anlamaya çalışmak empati duygusunu ve zihni geliştirir. Farklı bir bakış açısı olduğunu anlamanıza yardım eder. Bunları anlamak için geleneksel düşüncelerin ötesine geçmeli ve zihninizi zorlamalısınız. Aynı şekilde sinemalar ve tiyatrolar da size aynı egzersizi sağlayabilir.

Yeni bir dil, yeni bir kültür öğrenmek

Yeni bir dil öğrenmek yeni fonetik, yeni çağrışım setleri ve yeni ifade yolları gerektirir. Yeni kelimeler, yeni kültürler, yeni bir vizyon sahibi olmanıza yardımcı olur. Yeni deneyimler ve etkileşimler de beyinde sinaptik taze filizlerin yaratılmasına yol açar.

yeni dil

Kaynak:

health.com

bilgiustam.com

 

Uplifers
Kaliteli ve mutlu yaşam koçunuz!