Erkekler için cilt bakımı: Sakal yağı kullanmanın faydaları ve incelikleri

Sakal son yıllarda erkek modasının vazgeçilmezi haline geldi. Artık iş vs. gerekçelerle kesmek zorunda olanlar hariç her kesimden erkek, kendi tarzına uygun olacak şekilde sakallarını uzatıyor. Ayrıca “no shave November” ismiyle anılan Kasım ayı da, birkaç yıldır tüm dünyadan erkeklerin kansere dikkat çekmek için sakallarını kesmediği bir aya dönüştü. Peki tıpkı saç bakımı gibi, sakal bakımı da yapmak gerektiğini biliyor muydunuz? Bunun için sakal yağlarından faydalanmak, en etkili yöntem diyebiliriz. Sakal bakım yağının faydalarını ve evde hazırlayabileceğiniz bir tarifi öğrenmek için yazının devamını okumanız yeterli:

Sakal yağı ne işe yarar, ne zaman uygulanmalıdır?

Tıpkı diğer bakım yağları gibi sakal yağının da öncelikli faydası cildi nemlendirmek. Ayrıca sakalı yumuşatıp yatıştıran sakal yağı, bu şekilde sizi bakımsız görüntüden ve kabarmış uzun sakallardan da kurtarıyor.

Öte yandan sakal yağının etkilerini maksimuma çıkarmak için sabah yüzünüzü yıkadıktan ya da duş aldıktan sonra kullanılmalı. Bu sırada gözenekler açık olduğu için cildin yağı emmesi de daha kolay olacaktır.

sakal yağı
Tıpkı saç bakımı gibi sakal bakımını da aksatmamak çok önemli.

İlginizi çekebilir: Evde cilt bakımının en etkili yolu: Doğal yağlar

Sakal yağı kullanmak, sakallarını uzatan erkekler için cilt bakımının bir parçası olmalı. Özellikle çok soğuk ya da çok sıcak havalarda, cildin kendi nem dengesini koruması zorlaştığı için, nemlendirici kullanmak büyük önem taşıyor. Ayrıca cilt bakımında her ne kadar daha fazlası daha iyidir gibi bir düşüncemiz olsa da, sakal bakım yağından günde birkaç damla kullanmak yeterli gelecektir. Her gün uygulamanız gereken yağı, önce ellerinize damlatıp ardından yüzünüze sürebilirsiniz. Aşağıda evde kendiniz yapabileceğiniz bir sakal yağı tarifini de bulabilirsiniz:

Malzemeler:

1 yemek kaşığı Argan yağı (Cildi besler, kıl yapısını canlandırır.)

½ yemek kaşığı Jojoba yağı (Akneleri giderir.)

½ yemek kaşığı tatlı badem yağı (Cildi yumuşatır, nemlendirir.)

7 damla lavanta özü yağı (Saç dökülmesi için kullanılan lavanta yağı, kıl yapısını besler; cildin kurumasını engeller.)

5 damla biberiye özü yağı (Cildi sıkılaştırır, ciltteki fazla yağı alır.)

3 damla sedir ağacı özü yağı (Ciltteki hücreleri yeniler, cildin yaşlanmasını geciktirir.)

Yağların hepsini küçük bir cam şişeye aktarıp yavaşça çalkalayarak birbirlerine karışmasını sağlayın. Günlük uygulamanız gereken sakal yağını yukarıda da belirttiğimiz gibi elinize birkaç damla damlatarak sakallarınıza sürebilirsiniz. Ancak eğer sakallarınız uzunsa, daha fazla kullanabilir ve yağı uygularken bir tarak yardımıyla sakalınızı tarayarak daha iyi emilmesini sağlayabilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Erkekler için kişisel bakım tüyoları

Kaynak:

huffingtonpost.com

wellnessmama.com

Uplifers
Kaliteli ve mutlu yaşam koçunuz!