Bu yazın erkek modası trendlerinden takım elbiseler

Beyaz tenli, pembe yanaklı, 17. yüzyıl İngiliz erkeklerinin lüle lüle perukları, karpuz kollu ceketleri, dantelli yakaları ile çok ciddi görünmediklerini düşünen (şaşırtıcı neden acaba?!) İngiliz Kralı 2. Charles, günümüz erkeğinin en büyük kozu olan takım elbiseyi hayata geçirdi. O güzelim perukların nefesi, maalesef ki (!) günümüze kadar yetmedi ancak giyimdeki bu reform erkek modasının en temel değişimlerinden birini oluşturdu.

erkek takım elbise 1

Peki, doğru bir takım elbise nasıl olmalı?

Kumaş:
Alacağın takımın kumaşı polyester ağırlıklı ise, ya yanında pişik koruyucu pudra da almalısın ya da bu takımdan uzak durmalısın. Bu hava geçirmeyen kumaş türünün tek ‘’pozitif!’’ etkisi, girdiği her ortamı adeta bir güneş gibi aydınlatmasıdır. (göz alıcı parlaklık tercihi size kalmış!) Bir diğer seçenek olan pamuğu da, yanımızda sürekli ütü taşıyamayacağımızdan dolayı pas geçiyor ve %100 yünden oluşan kumaşlara uzanıyoruz. Dört mevsim giyilebilen bu kumaşların en büyük özelliği, hava geçirgenliği ve doğal malzemelerden yapılmasıdır. %100’nü bulamazsanız, %80’e kadar olanlarını bulmak mümkündür.

Renk ve desen:
Kombin rahatlığı nedeniyle koyu füme rengini sık tercih edenlerden biri olsam da, takım elbisede siyah ve lacivertin yeri başkadır. Siyahın kullanımı biraz daha özel olsa da, lacivert ve grinin tonları günlük hayatımızda sıkça tercih edilebilir. “Ağır ve düz renklerden sıkıldım daha farklı bir şey istiyorum.” diyenler çizgili ya da kareli takımları sosyal mekanlarda kullanabilirler, ama siz yine de bu çizgi ve karelerin çok belirgin olmayanlarını tercih edin.

takım elbise 2

Teknik detaylar:
Kol boyu; bilekten 1 veya 2 parmak uzun olmalıdır. Spor modellerde, 1 parmak daha çok tercih edilir.
Omuz duruşu; omuz kısmı dar olan bir ceket sizin hareketinizi kısıtlayacaktır, geniş olması ise duruşu bozacaktır. Bu nedenle omuz uçlarının tam yerinde bittiğine emin olmalısınız.
Göğüs; ceket yakası boyundan aşağıya inerken vücudunuza değmelidir, şayet yaka ile göğsünüz arasında boşluk varsa o ceket size dar demektir.
Bel; ceket beli dar olmalı, ancak önü bağlandığında yanlarda çok fazla kırışıklık oluşmamalıdır.
Ceket boyu; daha modern bir takım elbise için yakanın sırt bitiminden aşağıya kadar olan kısım 72-74 cm civarı olmalıdır. (ortalama 1,80 erkek boyu dikkate alınmıştır)
Ceket yırtmacı; ister tek ister çift yırtmaç olsun siz ayaktayken kapalı görünmesi gerekir.
Pantolon; hafif dar kesim olmalı ve boyu ayakkabı hizasında bitmelidir. Bol pantolonlar; kilolu arkadaşları daha kilolu, zayıf arkadaşları ise daha zayıf gösterecektir.

takım elbise 3

Son olarak; bir takım elbise almadan önce rahatlığınız için malzeme ve kalıbına, tarzınız için ise rengi ve modeline dikkat etmenizi öneririm.

Mehmet Barış Merdan
Babasıyla konuşurken eli oyalansın diye babasının yeni arabasının antenini kırmaktan geri kalmayan Barış, belki de tenisteki başarısını bu el çabukluğuna borçluydu. Metropol koşullarında tenis ... Devam