İçinizdeki iyileştirici gücü uyandırın: Aradığınız şifa çakralarınızda

İnsanları iyileştirmek için diploma veya sertifika sahibi olmanız gerektiğini söylemek, para kazanmak için üniversite mezunu olmanız gerektiğini söylemekten farksız. İnsanlar böyle düşünebilir ancak içinizdeki iyileştirici gücü ortaya çıkarmak için aslında hiçbir diplomaya veya belgeye ihtiyacınız yok.

Biz insanlar nasıl okumayı ve yazmayı öğrenme yeteneğiyle doğmuşsak, aynı şekilde iyileştirme gücüyle de doğmuş insanlarız. Her birimizin içindeki o iyileştirici güç, adeta varoluşumuzun birer meyvesi gibi. İhtiyacımız olan tek şey, bu meyvenin olgunlaşmasına izin vermek. Dokunma ve dinleme gücünüzü keşfettiğinizde, neleri değiştirebileceğinize inanamayacaksınız.

çakra 2
İçinizdeki iyileştirici gücü ortaya çıkarmak için hiçbir diplomaya veya belgeye ihtiyacınız yok.

Bunun için öncelikle çakralarla başlayın, yani vücudunuzdaki enerjiyle evrenin enerjisinin buluşmasını sağlayan yedi enerji merkezini keşfedin. İnsanın tüm bedeni aslında bilinçle doludur. Bazen vücudunuzdaki bu çakralar fazla dolmuş, sıkışmış ya da dengesizleşmiş bir hal alabilir. İhtiyacınız olan tek şey duygularınızın akışına izin vermek ve endişelerinizin farkına varmak.

Şimdi bir yere oturun veya uzanın, başınızı rahat bir yere koyun ve her seferinde elinizi çakralarınızdan birine yerleştirin…

1. Kök çakrası

Omurganızın alt kısmında, kuyruk sokumunuzda yer alan bu çakra kırmızı rengiyle temsil edilir, elementi dünyadır ve “sahip olmak” kilit kelimeleridir.

İçinde bulunduğunuz çevrede kendinizi güvende hissedip hissetmediğinizi sorun. Daha güvende hissetmek için değiştirebileceğiniz şeyler var mı? Belki başka bir iş, başka bir şehir, başka bir ev? Belki de parayla ilgili sıkıntılar yaşıyor olabilir misiniz? Kendinize izin verdiğiniz sürece, yanıtı kolayca bulabilirsiniz.

2. Sakral çakra

Göbek deliğinizin iki parmak altında, turuncu renkle temsil edilir, elementi su, kilit kelimesi ise “istiyorum” şeklindedir.

Burası duygularımızın biriktiği noktadır. Kendinizi nasıl hissettiğinizi sorgulayın. Üzgün mü, öfkeli mi, yalnız mı, korku içinde mi? Hayatınızda tatmin duygusunu yaşıyor musunuz? Kendinizi yeterince iyi hissetmediğiniz için cinsellikten uzak duruyor olabilir misiniz? Duygularınızı hissetmek için kendinize izin vermeyip bunları sadece biriktiriyor musunuz? Hissettiğiniz her şeye değer olduğunuzu hatırlayın.

3. Göbek çakrası

Göbek deliği ile göğüs kafesi arasında yer alır, sarı renkle temsil edilir, elementi ateş olan bu çakranın kilit kelimesi ise “yapabilirim” şeklindedir.

Burası aslında tüm gücünüzü aldığınız yer. Ellerinizi koyun ve kendinize olan güveninizin ne durumda olduğunu sorgulayın. İçinizdeki ışığı saklıyor musunuz? Ya da içinizdeki ışık çok mu fazla parlıyor. Her bir çakra için dengenin çok önemli olduğunu unutmayın.

çakra 3
Vücudunuzdaki enerjiyle evrenin enerjisinin buluşmasını sağlayan yedi enerji merkezini keşfedin.

4. Kalp çakrası

Kalbinizin üzerinde, yeşil renkle temsil edilen bu çakranın elementi hava, kilit kelimeleri ise “seviyorum”.

Tahmin edebileceğiniz üzere burası karşılıksız sevginin, sevgi akışının alınıp verildiği yer. Alt çakra ile üst çakra arasındaki bağlantı; zihin, vücut ve ruh arasındaki bağın kurulduğu yer. Kendinizi sevip sevmediğinizi, çevrenizdekilere karşı derin duygular besleyip beslemediğinizi sorun. Yoksa bu derin duygularınızı engelleyen şeyler mi var? Eğer böyle bir engel varsa, çözümün yine sizde olduğunu unutmayın çünkü aslında başkalarına duyduğunuz sevgi, kendinize duyduğunuz sevginin bir yansımasıdır. Daha sağlıklı beslenmek, köpük banyosu yaparken daha fazla vakit geçirmek veya çocuklarınızda parkta daha uzun süre oynamak size iyi gelebilir. Sizi mutlu eden şeyler neler? Onları bulun ve sırf sevdiğiniz için yapın. İlişkiler ve geçmişteki travmaları iyileştirmek vakit alabilir, kendinize zaman tanıyın.

5. Boğaz çakrası

Boğazınızın tam üstünde, açık mavi renkle temsil edilen bu çakranın kilit kelimesi “konuşuyorum”.

İçinizde tuttuğunuz şeyler var mı? Paylaşmak istediğiniz bir sır, yaşanmış bir anı veya anlatmaya korktuğunuz bir şey? İşe günlük tutmakla başlayabilirsiniz. Veya isimsiz mektuplar yazmakla başlayabilirsiniz. Öncelikle boğazınızda düğümlenen kelimeleri dışavurun. Doğrulardan bahsetmek zaman alabilir. Sabırlı olun.

6. Üçüncü göz çakrası

Alın çakrası da denilen bu çakra, iki kaşınızın ortasında yer alır, çivit mavisi rengiyle tamsil edilir, elementi ışık, kilit kelimesi ise “görüyorum”.

Ellerinizi buraya koyun ve bir çiçeğin açılışını hayal edin. İşte burası sezgilerinizin olduğu, sorularınıza yanıt bulduğunuz, size rehberlik eden yer. Bu sezgileri daha fazla görmek ve duymak istiyorsanız, buradaki çiçeğin açmasına daha çok izin vermelisiniz. Gözlerinizi kapatıp, kaşlarınızın tam ortasına odaklanın.

7. Taç çakrası

Başınızın üstünde, mor rengiyle temsil edilen bu çakranın kilit kelimesi ise “biliyorum”.

Bu aslında sizin evrenle, yüksek bilinçle ve ruhsal düşüncelerle doğrudan bağınızı temsil eder. Bu çakra yoluyla kendinizi iyileştireblirsiniz. Kendi içinizdeki sevgi ve ışığı iyileştirdiniz şimdi sıra evrenle bağ kurmakta.

Bugün birçoğumuz kendimizin dışındaki şeylerde şifa bulmaya çalışıyoruz. Oysa aradığımız tüm iyilik ve güzel duygular kendi içimizde.

Kaynak:
The Mind Unleashed

İlginizi çekebilecek diğer yazılar:

Çakralar | Renk, Aromaterapi ve Yoga Pozları ile Aktivasyon

Bana auranın rengini söyle, sana kim olduğunu söyleyeyim

Bedensel terapi ile kendinizi iyileştirin

Benlik nedir ve nerededir?

Uplifers
Kaliteli ve mutlu yaşam koçunuz!