3,500 dolara bir yoga dersine katılır mıydınız?

heli-yoga-los-angeles

Daha önce bizleri heli-skiing ve heli-hiking kavramlarıyla buluşturan Las Vegas şirketi  Maverick Helicopters bizleri şimdi de heli-yoga  kavramıyla tanıştırıyor. Katılımcılar için bambaşka bir yoga deneyimi sunan ve 75 dakika süren bu dersin ücreti ise tam olarak 3,500 dolar.

Daha önce duymayanlar  için hemen açıklayalım; heli-yoga, katılımcıların yürüyerek ulaşılamayan yerlere helikopterle götürüldüğü bir yoga uygulaması. Yoganın sadece dindirici, sakinleştirici etkisi olmadığına inanan heli-yoga, yoganın enerjisinin algılanandan ve bilinenden çok daha aktif ve enerjik olduğunu savunuyor. Heli-yogadaki ambiyans da pek görmeye alışık olduğumuz türden bir ambiyans değil. Bu dersin katılımcılarının yoga matları için seçilen alan, Los Angeles’ın Fire State Park Vadi’sindeki en yüksek tepe…

wireless-kulaklik-yoga

Heli-yogada, tıpkı heli-skiingde olduğu gibi katılımcılar bir helikopter eşliğinde vadideki tepeye götürülüyorlar. Bir derse maksimum 6 kişi katılabiliyor ve katılımcılar, Silent Savasana’nın yoga eğitmenleri tarafından eğitiliyorlar. Her ders de katılımcılara dünyaca ünlü Lululemon‘ın yoga matları ve kulaklıklar dağıtılıyor. Wireless kulaklıklar sayesinde herkes ders boyunca belirlenmiş playlistleri dinliyor ve talimatları kulaklıklardan alıyor. Böylece deneyim aynı zamanda hem kolektif hem de bireysel bir hal alıyor.

heli-yoga-nedir

Heli-yoganın asıl amacı, denge, disiplin, odak, kararlılık ve aklın gücü kavramlarını bireyde geliştirmek ve bu kavramlardaki farkındalığı arttırmak. Dersin en güzel yanlarından biri de bu güzel vadinin kırmızı taş oluşumlarına bakarak medite olunan anları olsa gerek.

redsand-los-angeles-meditation

Dersin sonunda herkese şampanya ikram ediliyor. Çünkü içkinin sağlıklı bir yogi hayat tarzının bir parçası olduğuna inanılıyor. Katılımcılar daha sonra, Las Vegas’a geri götürülmeden önce, yürüyerek etrafı keşfedebiliyor. Helikopter yolculuğundan yürüyüşe, uygulanan bu program 75 dakikalık yogayla birlikte toplamda iki buçuk saat sürüyor.

heli-yoga-deneyimi

Ne dersiniz? Sizce denemeye değer mi?

Kaynak:
Insider

Uplifers
Kaliteli ve mutlu yaşam koçunuz!