2014 yılına damgasını vuran saç trendi: Pompadour

Pompadour
Damga vuran saç stili : Pompadour

Pompadour ismine aşina olmasanız bile, ‘2014 yılına damgasını vuran saç trendi’ dediğimizde aklınıza fotoğraftaki görüntünün gelmesi çok olası. Zira bu yıl önleri kaldırılmış ve üst kısmına hacim verilmiş saçlarla gezen erkekler sokakta en çok karşılaştığımız görüntülerden.

Madame de Pompadour
Madame de Pompadour

Özellikle son aylarda popüler olmasına karşın, pompadour stili aslında yıllardır stil sahibi erkeklerin tercih ettiği ve modası hiç geçmeyen bir model. Pompadour ismini, 15. Kral Louis’in metresi Madame de Pompadour’un saç stilinden alıyor. 18. Yüzyılda moda tutkunu kadınların benimsediği bu saç modeli, 1. Dünya Savaşı yıllarına kadar kadın egemenliği altında olmayı sürdürüyor.

1950’li yıllara gelindiğindeyse, Elvis Presley’in bu saç stiliyle moda dünyasını kasıp kavurması, pompadourun erkek modasına girmesine öncülük ediyor. Bu nedenle de pompadour stili saç, günümüze kadar hep rock’n roll ruhunu yansıtan stillerin en önemli tamamlayıcısı haline geliyor.

Üst kısmı uzun bırakılmış, alt kısımları ise kısa kesilmiş olan bu saç modeli, her yüz şekline ve saç tipine uygun olduğu için, kötü görünme kaygısı taşımaksızın, bir anda tekrar stil sahibi erkeklerin gözdesi haline geldi. Bu modelin yaşınıza, iş durumunuza ya da stilinize uygun olarak çok fazla çeşidinin uygulanabilmesi mümkün. Hepsi aynı gibi görünse de saçın bir kaç santim uzun olması ya da farklı şekillendiricilerin kullanılması çok farklı görünümler elde etmenize yardımcı olabiliyor.

Uplifers olarak farklı yorumlanmış, modern ve klasik pompadour kullanımlarını sizler için derledik;

 

Kaynak: Fashionbeans

Uplifers
Kaliteli ve mutlu yaşam koçunuz!