2014 bitmeden önce affetmeniz gereken 5 önemli insan

Yıl sonuna yaklaştığımız şu günlerde bir çoğumuz yeni hedefler, kararlar ve sağlıklı alışkanlıklar benimsemeye odaklanmış durumdayız. Aralık ayı genellikle seyahat, yıl sonu bütçe planları ve parti hazırlıklarıyla geçerken hayatınıza stres ve hayal kırıklığı getirebilir. Stresi azaltmanın en iyi yolu da içe dönük öfkenizi azaltmaktan geçer.

Bir çoğumuz farkında olmadan birilerine kırgınlık duyarız. Sizi terfi ettirmeyen patronunuz, evlenen eski sevgilileriniz, her daim sıkıntı olan para mevzuları, gerçekleşmesi gereken iş seyahatleri derken üzerinizdeki baskıyla birlikte stres seviyeniz de yükseldikçe yükselir.

Eğer yeni yıla gerçekten de dengeli ve güçlenmiş olarak başlamak istiyorsanız ilişkilerinizi şöyle bir gözden geçirin ve affetmeniz gereken insanlar var mı bir bakın. Başkalarını affetmek sadece onların hatalarını mazur görmek değildir, kendi kalbinize sunacağınız bir iyilik eylemidir, bir hediyedir. Affettiğiniz zaman, kendinizi incinmekten de korursunuz.

Forgiveness4

Hadi harekete geçin, yüksekten yol alın. Unutmayın ki siz özgürsünüz. Uplifers olarak yeni yıla girmeden kendinizi özgür hissetmenizi sağlayacak affetmeniz gereken 5 kişiyi sizler için derledik.

1. Eski sevgilileriniz

Eski sevgililerinizi affetmeniz aranızda yaşanan her şeyin mükemmel olduğunu söylemeniz demek değildir. Sadece olanları olduğu gibi kabullendiğiniz ve her şeyi bir bütün olarak görebildiğiniz anlamına gelir. Affetmek affedilene karşı yapılan bir jest olmaktan ziyade geçmişinizi affedip kalbinizi geleceğe açabilme eylemidir. Bittikten sonra bile geçmişteki ilişkilerinize tutunmak kırılan bir kalbi iyileştirme sürecinin parçasıdır belki. Çünkü birini gerçekten sevmişseniz onu ve onunla yaşananları gerçek anlamda hiç bir zaman hayatınızdan çıkaramazsınız. Sevgi nihayetinde sevgidir ve asla ölmez ya da hiç yokmuş gibi davranılamaz. Sevginiz biçim değiştirebilir ya da bir zaman sevdiğiniz insanla yollarınız tamamen ayrılmış olabilir. Ama tüm yaşadıklarınızın ve hayatınıza giren insanların sizin siz olmanızda az ya da çok bir katkısı vardır. Sadece negatif duygulara tutunup ilişkilerinizin olumsuz yanlarını düşünmek, size gittikçe büyüyen öfkeden başka bir şey getirmez. Öfkenizi serbest bırakmanız ve pişmanlıklarınızın gitmesine izin vermeniz yepyeni bir başlangıca hoşgeldin demenize yardımcı olacaktır.

2. Anne – babanız

Aileniz sahip olduğu imkanlar çerçevesinde sizin için ellerinden geleni yaparlar. Onlar da kendi ailesi tarafından yetiştirildi ve bu yüzden sizi de kendi öğrendikleri şekilde büyüttüler. Kendi şahsınıza münhasır varlığınız büyüdükçe, anne babanız yaşamınızın bazı yönlerinden rahatsız olabilir ya da yaşam tarzınıza karşı çıkabilir. Onları affedin. Çünkü ailenizin yaptığı ya da dediği şeyler ne olursa olsun iyiliğinizi düşündükleri içindir. Genellikle yaptığınız şey, onların dediklerini kişisel olarak algılamak ya da bunlara karşı çıkmak. Bunun yerine, yolları farklı da olsa onların da sizin istediğiniz şeyi istediğinin farkına varın: Mutlu ve sağlıklı olmanız ve duygusal yüklerden kendinizi özgür bırakmanız.

3. Çocuklarınız                   

Eğer çocuklarınız varsa, onlar size mantıklı gelmeyen şeyler yapabilir. Onların çevreyi keşfetmesine ve kendi kalp seslerini dinlemesine izin verin. Sizi kıracak şeyler yaptıklarında ya da söylediklerinde onları affedin. Onları affetmek için elinizden geleni yapın ve oldukları gibi sevin.

4. Patronunuz

İş ilişkileri biz farkına varmasak bile bizi derinden etkileyebilir. İş arkadaşınız sizden önce terfi aldığı için ya da patronunuz dahiyane fikirlerinizi görmezden gelip duruyor diye kızgınlık duyuyor olabilirsiniz. Onları affedin. İş arkadaşınız ya da patronunuz sizi hayal kırıklığına uğratacak bir şey yaptığı zaman içinize dönüp kendinize onların yaptıklarının farkında olmadıklarını hatırlatın. Kalbinizin sesini dinleyin ve kendiniz için onları affedin.

5. Kendiniz

Bilerek ya da bilmeyerek en çok kendi üzerimize gideriz. Yeni bir yıl başlamadan önce istediğiniz kadar çok insanı affedin, içinize dönüp kendinizi affetmediğiniz sürece boşluk duygusundan kendinizi kurtaramazsınız. Geçmişin kırgınlıkları ve hatalarında yaşamaya devam ettiğiniz sürece hayatınızda yeni bir sayfa açamazsınız. Kendinizi nerede olmanız gerektiğini düşündüğünüz için değil nerede olduğunuz ya da olmak istediğiniz için affederek gelecek yılı en mükemmel şekilde yaşayabilirsiniz. Şimdiye kadar yaşadığınız her şeyin sizi şu ana ve bu noktaya getirdiğini unutmayın. Siz hiç hata yapmadınız ve hiç yanlış yola sapmadınız. Şu anda hayatta bulunduğunuz nokta kusurlu olabilir. Ama siz kendi başınıza kusursuz ve yeterlisiniz. Hem Mevlana’nın hocası Şems’in de dediği gibi “Bir an bekle, arkana dön ve unuttuklarını anımsa. Kaybettiysen ara, kırdıysan af dile, kırıldıysan affet; Çünkü hayat çok kısa.”

Kaynak:

Mind Body Green

Uplifers
Kaliteli ve mutlu yaşam koçunuz!